Søk Meny Lukk
Lukk
Av: heidiw Intervjuer 8. juli 2016

Sommersnakk med Jan Tore Noreng

Hvis du foretrekker å lese mørke og mystiske bøker i sommersola, bør du velge deg Jan Tore Norengs forfatterskap som sommerens leseprosjekt!

Tekst: Heidi Westgaard Sætre/Foto: Lars Åke Andersen/Omslag: Gyldendal og Schibsted

Jan Tore går nemlig selv «all in» og fordyper seg i et bestemt tema eller forfatterskap når han leser. Bøkene hans er fulle av skrekk, mysterier og spenning. I mai vant han selveste Uprisen 2016 for boka #alfahann, en realistisk roman om anabole steroider, Instagram og trangen til bekreftelse. Forfatteren bak årets beste norske ungdomsbok sier at han aldri tar ferie. I stedet tar han pauser med favorittforfatterne sine i badestampen.

Hva skal du lese i sommer?

Har en løs plan om å lese bøkene til Tom Egeland. Noen av dem i alle fall, kanskje både noen for voksne og noen for ungdom. Og så leser jeg amerikanske forfattere for tiden, så det kommer jeg nok til å fortsette med.
alfahann_cover

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?

LES NORSKE FORFATTERE! Det finnes så mange av dem, og nesten alle er kjempeflinke! Noen har vunnet priser … kremt … Alle har selvfølgelig lest Ravneringene-serien til Siri Pettersen, så da er det bare å kjøre på med Monika Steinholms Fuck verden, Tor Arve Røsslands Glimt, eller hva med Neha Naveens Stupekontroll ?

Har du en favorittsommerbok?

Egentlig ikke. Av en eller annen grunn tenker jeg likevel på Umberto Ecos Foucaults pendel.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers?

Nei. Jeg leser i prosjekter. Velger ut tre forfattere med en eller annen fellesnevner, og leser et par-tre bøker av hver av dem. Det fortsetter jeg med gjennom hele sommeren. Men ok, da. Jeg slenger gjerne på en krim eller internasjonal thriller.

Jeg har en vanntett Kobo, med en overlegen batteritid, som jeg kan lese i dusjen, hvis jeg vil.

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?

fuck_verden_omslag_ho (2)Jeg leser mest på en ebok-leser. Jeg har en vanntett Kobo, med en overlegen batteritid, som jeg kan lese i dusjen, hvis jeg vil.

Har du et favorittsommersted?

Foreldrene mine har en hytte på Finnlandsnes i Dyrøy kommune. Den er omringet av osper, så det er stadig bakgrunnssus fra dem, og det er deilig. Og så har de utebad hvor jeg kan ligge med ebok-leseren min.

Hva er planene dine denne sommeren?

Jeg har, for andre gang, fått tilslag på en kunstnerbolig på Fyn i Danmark. Et voldsomt herlig sted. Dit skal jeg i juli.

Tar du helt ferie, eller blir det òg skriving?

Jeg pleier å skryte av at jeg ikke tar ferie, så det blir nok en del skriving i sommer, også.

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og du vil kanskje røpe litt av innholdet?

Det blir forhåpentligvis våren 2017. Skriver straks siste kapittel på noe spennende for mellomtrinnet. Det blir mer av det som var min aller første bok, Dødens skole.

Mer om Jan Tore Norengs skriving kan du lese på hans egen blogg, her.

I år som i fjor publiserer Deichmans litteraturblogg «Sommersnakk», en intervjurekke med barne- og ungdomsbokforfattere. Hver fredag forteller de om sommerplaner, gode sommerminner og lesefavoritter. Kanskje får du noen gode lånetips? God sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.