Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Marte Storbråten Ytterbøe Anbefalinger 19. desember 2016

Deichmans julekalender: 19. des.

Marte Storbråten Ytterbøe på Hovedbiblioteket anbefaler boken Hvis det var krig i Norden av Janne Teller.

Omslag: Arneberg

Hvor ville du dratt hvis det var krig her hjemme i lille Norge? Og er det virkelig helt utenkelig at bombene skulle falle, også her? Hvordan er det å komme til et helt annet land, lære et fremmed språk, å oppleve seg Hvis det var krig i Norden av Janne Tellerselv som annerledes og uvelkommen? Ville du reist tilbake til et krigsherjet Norge? Hvor er egentlig hjemme?

Flyktningekrisen kan av og til føles så veldig langt unna. Vi leser i avisene om Syria og andre land som rives i stykker, men hvor mange føler at dette faktisk angår en selv?

Den danske forfatteren Janne Teller er kanskje mest kjent for ungdomsromanen Ingenting. Med Hvis det var krig i Norden har hun skapt en ganske annen fortelling. Teller skriver presist og forståelig, og her er det du som er hovedpersonen. Denne vesle store boka oppfordrer oss til å være medmennesker, til å sette oss inn i en flyktnings hverdag, til å forstå litt mer. Og akkurat det synes jeg er utrolig viktig, ikke bare i førjulstiden, men hver eneste dag.

I årets julekalender trekker vi ukjente bøker frem fra mørket. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.