Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Anbefalinger 21. desember 2016

Deichmans julekalender: 21. des.

Ingela Nøding på Hovedbiblioteket anbefaler I havet er det krokodiller av Fabio Geda.

Utenfor en italiensk skole står en gutt og lytter. Han liker lydene av barn som leker i skolegården. Han drømmer om en gang å få være en av dem. Denne fortellingen er skrevet med enkle ord, men rommer en hel barndom. Gutten er Enayatholla Akhbari, en virkelig person som forteller sin historie til den italienske journalisten Fabio Geda.

Afghanske Enayat er ti år da moren forlater ham i en pakistansk by. Hun håper at han, som eldst i barneflokken, skal klare å komme seg unna Taliban som truer familien på livet. Dermed starter Enayats femårige flukt alene gjennom Iran, Tyrkia og Hellas til Italia.

Det spiller ingen rolle hvilke politiske briller du har på nesen. Denne boka, utgitt som roman, beriker deg som menneske. Som en slags moderne Charles Dickens videreformidler Geda en fortelling fra vår tids utsatte barn, en historie som både rommer fortvilelse, godhet og en skoledrøm som går i oppfyllelse.

I årets julekalender trekker vi ukjente bøker frem fra mørket. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseropplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.