Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Wera Birgitte Holst Anbefalinger 23. desember 2016

Deichmans julekalender: 23. des.

Frantz Arve Løvmo på Hovedbiblioteket anbefaler romanen Austerlitz av W. G. Sebald.

Det er i disse dager femten år siden W. G. Sebald døde i en bilulykke. Det var ikke mange bøker han rakk å gi ut i sin levetid, men de er alle verdt å lese og de går utenpå det aller meste. Austerlitz, som kom på norsk i 2002, er kanskje ikke en ukjent perle fra litteraturdypet, men det er i det minste en bok som fortjener alle de leserne den kan få.

Fiksjon og fakta blandes her til en helt egen stil, med et språk som samtidig er poetisk og realistisk. Boken inneholder også en rekke fotografier som både supplerer teksten og forteller en annen historie. Andre verdenskrig og holocaust står sentralt, men boka ligner ingen andre romaner som er skrevet om krigen. Det er erindringer og refleksjoner rundt erindringer som skaper en helt unik leseropplevelse og et helt særegent litterært univers. Det er sterkt og gripende, men aldri sentimentalt eller svulstig.

Dette er så bra litteratur blir, rett og slett.

I årets julekalender trekker vi ukjente bøker frem fra mørket. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *