Søk Meny Lukk
Lukk
Kronprinsesse Mette-Marit fotografert av Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff
Av: Marte Storbråten Ytterbøe Anbefalinger 7. juni 2017

Boktips til kronprinsessen

For fjerde år på rad sender Deichmanske bibliotek bøkene sine med H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits litteraturtog. Temaet for årets tog er «hjem», for denne gangen skal kronprinsessen ta toget fra Asker og helt hjem til Kristiansand. 

Tekst: Marte Storbråten Ytterbøe, Vilde Mortensen Storesund, Roy Martin Kristiansen, Ingela Nøding, Katrine Judit Urke, Pernille Bineau, Goro Helene Aarseth, Sigrid Fredheim, Anne Thoresen/ Foto: Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff/ Omslag: Cappelen Damm og Vigmostad Bjørke

Hva betyr hjemme for deg? Er det trygt og godt, eller lengter du bare ut? Bibliotekansatte fra hele Deichman har valgt ut ti titler med tema «hjem» som vi ønsker å fremheve spesielt. I hovedsak har vi sett på barne- og ungdomslitteratur, men vi har også med et par romaner for voksne. Du finner disse, samt mye annen god litteratur ombord på toget. Velkommen til litteraturtog!

Skogpiken Skjerv av Kim Leine
Skjerv er og har alltid vært en skogpike, og hun kan ikke se for seg å bo noe annet sted. Selv om skogen tar like mye som den gir. En ubarmhjertig og uforglemmelig fortelling, som egner seg best til høytlesning.

Skogpiken Skjerv - Cappelen Damm

Hvis det er flere som juger nå av Tyra Teodora Tronstad
Når det å være hjemme blir umulig. Agnes overtaler venninnen Rebekka til å bli med på flukten som tilsynelatende ikke forandrer noe, men likevel endrer alt.

Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm
Noen ganger må man bare reise fra alt for å tørre å finne seg selv. Les også Heidis omtale her.

Dette livet eller det neste av Demian Vitanza
For ett år siden holdt Demian Vitanza skrivekurs i et norsk høysikkerhetsfengsel. Der møtte han en returnert fremmedkriger, Tariq, som ønsket å fortelle om sitt liv. Samarbeidet har blitt til en original, sterk og rørende roman.

Slagside av Heidi Sævareid
Vilde tar et friår etter videregående for å jobbe i en kaffebar i Bristol. Hun kommer inn i det brutale kampsportmiljøet Krav maga og blir kjent med feminine og manipulerende Fiona. Slagside handler om å reise ut og bort, og om hvor vanskelig, for ikke å si umulig det er å unnslippe seg selv. Les også Annikens omtale her.

Nærmere kommer vi ikke

Kranes konditori av Cora Sandel
Katinka Stordal sitter i byens konditori og nekter å gå hjem. Det blir det skandale av. Sterkt om hvordan samfunnskravene til kvinnen i hjemmet driver enkeltmennesket til vanvidd.

Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg av Kjersti Annesdatter Skomsvold
Er leiligheten en trygg hule eller et selvvalgt fangehull? Mathea er blitt gammel og skjønner at hun må gjøre noe med sin sosiale angst før hun dør. Hun går til butikken.

Eksperimentet av Harald Nortun
I løpet av noen spennende sommerdager får Amund både en ny venninne, og en beundrer som heter Carl. Problemet er bare at de tror Amund er jente og heter Amanda. Eksperimentet av Harald Nortun er både en spennende sommerferiefortelling, og en tankevekkende historie om å føle seg hjemme i en annen innpakning. Les også Annes omtale her.

Jag är supermann av Lars Mæhle
I denne novellesamlingen blir fem historier knyttet sammen til en større fortelling. Vi møter ungdom i ei bygd på Vestlandet, en svært varm dag i juli. Den perfekte sommerboken!

Senteret av Victoria Durnak
Elsa flytter fra Oslo til Skien, bort fra kjæresten som verken vil ha henne eller barnet hun har i magen. Hun har aldri vært i Skien før, og kjenner ingen der. En litt mørk, men minst like mye humoristisk og lett roman om å reise både fra og til ingenting og å prøve på nytt. Og om å henge på et kjøpesenter. Les også Katrines anmeldelse av Senteret her.

Vi reiser sammen med Kronprinsessen, så følg med på litteraturbloggen framover.

Les tidligere saker om litteraturtoget her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *