Søk Meny Lukk
Lukk
Av: SiriJT Intervjuer 28. juli 2017

Sommersnakk med Heidi Nathalie Hovland

Heidi Nathalie Hovland debuterte denne våren med ungdomsboken Tinderella som handler om nettdating. Den unge forfatteren gleder seg til en sommer fylt av forskjellige bøker, konserter på Slottsfjell-festivalen og en avslappende ferie med familien på Tjøme.

 Tekst: Siri Johnsrød Traneid/ Foto: Heidi Nathalie Hovland/ Omslag: Juritzen Forlag

Hva skal du lese i sommer?
Denne sommeren er det flere bøker jeg har lyst til å lese, blant annet bøkene til Linnea Myhre og De Urolige av Linn Ullmann.

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?
I fjor leste jeg Hekta på et håp om kjærlighet av Sissel Gran, og det er en bok jeg anbefaler flere der ute å lese. Den handler om dette «hektet» man får på en person når man er forelsket, og om hvordan det kan ta over hele livet ditt. En bok man kan kjenne seg veldig igjen i, som også forteller en veldig trist historie. Det er nok også her jeg hentet mye inspirasjon til min bok, Tinderella, fra. tinderella

Har du en favorittsommerbok?
Nei, jeg pleier å lese nye bøker hver sommer.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers?
Jeg pleier å spare godbitene til sommeren sånn at jeg har noe å glede meg til! På vinteren og høsten leser jeg nok litt tristere, skumlere bøker som på mange måter går i ett med årstiden, mens på sommeren leser jeg mye om forelskelse, glede og familiehemmeligheter.

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?
Jeg er veldig glad i å ha en fysisk bok å holde i.

Har du et favorittsommersted?
Tjøme! Det er ingenting som er mer avslappende enn å reise til Tjøme, gå langs vannet og lytte på livet i Tønsberg, ligge på stranden og spise god grillmat med familien.

Hva er planene dine denne sommeren?
Denne sommeren skal jeg jobbe en del, men jeg får allikevel tid til å dra på festivalen Slottsfjell i juli. I august skal jeg reise på ferie, og dra til Kypros med kjæresten!

Tar du helt ferie, eller blir det skriving også?
Jeg har noen spennende prosjekter på gang, så det blir nok en del skriving også. Jeg klarer aldri å ta meg helt fri fra skrivingen.

Kan vi vente en ny bok fra deg? 
Ja, det kan dere! Jeg har begynt å jobbe med en ny bok, og den blir noe annerledes enn Tinderella. Dere får nok bare vente og se hva den kommer til å handle om.

I år som i fjor publiserer Deichmans litteraturblogg «Sommersnakk», en intervjurekke med barne- og ungdomsbokforfattere. Hver fredag forteller de om sommerplaner, gode sommerminner og lesefavoritter. Kanskje får du noen gode lånetips? God sommer!

Sissel Gran kommer også til Hovedbiblioteket onsdag 16. august for å snakke om temaet familie sammen med Helga Flatland og Nora Eida.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *