Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Intervjuer 16. august 2017

Kulturpolitikerens lesevaner: Fremskrittspartiet

I forbindelse med stortingsvalget sjekker vi ut lesevanene til kulturpolitikere fra de største partiene. Hva leser de? Hvor mye peiling har de egentlig på bøker? Og bruker de biblioteket?

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Stortinget/Bokomslag: Bazar

9788280877406Turen har nå kommet til FrP og vi har kontaktet statssekretær Himanshu Gulati. Gulati fikk litt prestasjonsangst da vi ville vite hvem han er som litterær karakter, men svarte veldig fint likevel!

Hvilken bok var den siste du leste?
I sommerferien var jeg i India og kjøpe boken Half Girlfriend, en kjent indisk bok av Chetan Bhagat som det nettopp er laget en Bollywood-film basert på.

Hvis du skal velge én bok å anbefale til Litteraturbloggens lesere, hvilken velger du da?
Alkymisten av Paulo Coelho, som handler om å følge sine drømmer, er nok boken som har betydd mest for meg. Jeg vil derfor anbefale denne.

Leser du andre bøker under valgkampen enn ellers?
Jeg skulle ønske jeg var mye flinkere til å lese bøker generelt sett. Jeg må nok derfor være såpass realistisk å si at boklesingen først kommer i gang etter valgkampen igjen.

Kjøper du bøker eller låner du på biblioteket?
Jeg pleier å kjøpe, oftest på flyplasser når jeg er ute og reiser.

Hvilken litterær karakter beskriver deg best?
Oi, nå ble det plutselig litt prestasjonspress merket jeg. Jeg får velge Samwise Gamgee fra Ringenes herre. Jeg er den lojale vennen som aldri takker nei til et vilt eventyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *