Søk Meny Lukk
Lukk
Forfatteren Thore Hansen, fotografi fra Gyldendal Norsk Forlag
Av: Astrid Werner Intervjuer 25. august 2017

Sommersnakk med Thore Hansen

Forfatter og illustratør Thore Hansen er mest kjent for sine tegninger av Ruffen, men her er det mye mer å hente. Hansen har en enorm produksjon i ryggen og denne mannen lar seg ikke påvirke av alderens høst.

Tekst: Astrid Werner/ Foto: Gyldendal Norsk Forlag/ Omslag: Gyldendal Norsk Forlag

Treet som hvisket er tittelen på Thore Hansens nyeste bok. Så ny at den verken har kommet i bokhandelens eller bibliotekets hyller enda. Thore Hansen er en allsidig og produktiv mann og har både skrevet og illustrert massevis av bøker siden 1970-tallet. For mange lesere er han nok fortsatt mest kjent for sine tegninger av Ruffen, men han har både skrevet og illustrert billedbøker og ungdomsbøker i tillegg til noen kriminalromaner. Selv synes jeg det var en god anledning til å spørre Hansen hva han selv liker å lese.

Hva skal du lese i sommer?
Nok en gang, jeg vet ikke hvor mange ganger, vil jeg gi meg i kast med Snorre, der tekst og bilder setter hodet mitt i gang med trivsel og fryd. Kanskje en aldri så liten Maigret av George Simenon også.

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?
Det synes jeg folk skal finne ut selv. Gå på jakt i biblioteker, bokhandlere og egen bokhylle. Det ligger alltid et eller annet på lur som vil fortrylle deg.

Blues for en aldrende morder

Har du en favorittsommerbok?
Jeg har en masse favoritter og er på jakt etter nye. Kanskje ikke så ivrig som i tidligere år, men nok å ta av resten av livet.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers?
Nei, slik er jeg ikke skrudd sammen. Takk og pris!

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?
Fysisk bok … HELE ÅRET!

Hva er ditt beste sommerminne?
Det er mange trivelige minner etter alle disse årene. Svært mange tror jeg ikke egner seg på trykk.

Har du et favorittsommersted?
En liten by i Spania. Cadaques, tett ved den franske grensen i nordøst. Litt kjedelig kanskje, men den setter meg i gang med trivsel i hodet.

Hva er planene dine denne sommeren? Tar du helt ferie, eller blir det òg skriving?
I år drar vi til Sicilia. Har med en tykk innbundet bok med blanke ark hvor jeg kan skrive og tegne litt.

Ruffen gifter seg, Gyldendal Norsk Forlag

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og kanskje du vil røpe litt av innholdet?
Jeg er nettopp ferdig med en bildebok, Treet som hvisket. En reise gjennom denne planetens historie, helt fra de første fiskene ålte seg opp på land … og fram til vår tid. Ellers ligger en påbegynt kriminalroman og skuler oppgitt på meg. I det hele tatt! Arbeidslysten blir ikke mindre selv om man nærmer seg alderens høst. Takk og pris!

I år som i fjor publiserer Deichmans litteraturblogg «Sommersnakk», en intervjurekke med barne- og ungdomsbokforfattere. Hver fredag forteller de om sommerplaner, gode sommerminner og lesefavoritter. Kanskje får du noen gode lånetips? God sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *