Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Intervjuer 5. september 2017

Kulturpolitikerens lesevaner: Sosialistisk Venstreparti

I forbindelse med stortingsvalget sjekker vi ut lesevanene til kulturpolitikere fra de største partiene. Hva leser de? Hvor mye peiling har de egentlig på bøker? Og bruker de biblioteket?

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Stortinget og Oktober (bokomslag)

I dag har vi kommet til Sosialistisk Venstreparti og har fått snakke med kulturpolitisk talsperson Bård Vegar Solhjell. Eller Rob fra High Fidelity, om du vil: Politikeren har opp igjennom satt pris på å identifisere seg med litterære karakterer! Den oppmerksomme leser vil dessuten legge merke til at han deler en favoritt med Rødt-politiker Marie Sneve Martinussen!

PocketHvilken bok var den siste du leste?
Eg leser Elskede av Toni Morrison nå.

Hvis du skal velge én bok å anbefale til Litteraturbloggens lesere, hvilken velger du da?
Jan Kristoffer Dale si novellesamling, Arbeidsnever, gjorde stort inntrykk på meg då eg leste den i vår. Mors og fars historie av Edvard Hoem er også en flott roman eg leste i sommer.

Leser du andre bøker under valgkampen enn ellers?
Eg leser generelt lite i valgkamp, den spiser all tid. Ellers i året har eg ofte en syklus der eg leser mest sakprosa til daglig, og mest skjønnlitteratur i feriene.

Kjøper du bøker eller låner du på biblioteket?
Eg kjøper litt, men låner også mykje. Eg har vore så heldig å ha tilgang til eit fantastisk bibliotek, Stortingsbiblioteket, dei siste åra.

Hvilken litterær karakter beskriver deg best?
I dag aner eg ikkje! Då eg var ung, tidleg i 20-åra, identifisere eg meg litt med Rob i High Fidelity (av Nick Hornby), platebutikkeieren og musikkelskeren med etableringsangst. Men ikkje no! Både Tore Renberg og Haruki Murakami har også hatt karakterer som eg tidligere har identifisert meg med.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *