Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Marte Storbråten Ytterbøe Anbefalinger 10. desember 2017

Deichmans julekalender: 10. des.

Marte Storbråten Ytterbøe på Hovedbiblioteket anbefaler Wolf Hall av Hilary Mantel.

Bokomslag: Press

getimageTudor-tiden i Storbritannia innbyr til evig snask for den historieinteresserte. Mange, mange forfattere har skrevet fra Anne Boleyns synsvinkel, og med varierende hell, men Hilary Mantel valgte et overraskende grep i sin roman Wolf Hall, eller Ulvetid på norsk, oversatt av Hege Mehren. Her lar hun Thomas Cromwell utfolde seg, og vi får bli med på hans reise i maktens mørke korridorer og vi blir vitne til hans grusomme fall. Den oppvakte husker kanskje at han mistet hodet til slutt. Mantels trilogi (den siste og tredje boken The Mirror and the Light er fortsatt ikke ferdigstilt, men er ventet utgitt i 2019) er besnærende og velskrevet. Til tider tung, det blir så utrolig mange karakterer å holde styr på, men det er verdt det.

Thomas Cromwell ble en av de nærmeste ministrene til Henry VIII og var en viktig brikke i forbindelse med kongens skilsmisse fra hans første hustru. Mantel trenger inn i Cromwells hode og leseren simpelthen blir denne britiske statsmannen. 1500-tallet, som kan virke så uendelig fjernt for oss i dag, reiser seg og lever rundt deg når du leser. Velkommen til Wolf Hall!

I årets julekalender trekker vi ut gode, røde bøker fra hyllene. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *