Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Marte Storbråten Ytterbøe Anbefalinger 16. desember 2017

Deichmans julekalender: 16. des.

 Marte Storbråten Ytterbøe på Hovedbiblioteket anbefaler The Long Way Home av Joss Whedon og Georges Jeanty.

Bokomslag: Dark Horse Comics

The long way homeEr du en av oss? En av de som tilbrakte halve 90-tallet sammen med Buffy og vennene (vampyrene) hennes? En av de som forgudet Buffy og lo og gråt seg gjennom sju sesonger av denne fantastiske TV-serien? Og som kanskje syntes at avslutningen både var helt perfekt og som higet etter mer? Vel, heldigvis finnes det flere sesonger av Buffy the Vampire Slayer, om enn i tegneserieform.

The Long Way Home fortsetter faktisk der TV-serien slapp, og vi møter alle våre venner igjen. Buffy har nå et helt team med slayers som jobber for henne og redder til stadighet verden, men må samtidig stri med konflikter av privat art, som at søsteren Dawn har blitt forvandlet til en kjempe. Det skal ikke være lett … Jeg hadde kanskje ønsket meg noe mer sjel over selve tegningene, menneskekroppene blir fort litt for superhelt-aktige med vaskebrett, store pupper og vaskebrett. Det er dessuten litt rart når du har veldig klart for deg hvordan skuespillerne så ut i TV-serien, og så klarer ikke tegneren helt å gjenskape det samme uttrykket. Men det er uansett gøy å være med ut på eventyr igjen, og det er dessuten mye som kan gjøres i tegneserieform som hadde blitt altfor dyrt i en TV-serie. Jeg heier på Buffy, og det håper jeg du gjør også!

I årets julekalender trekker vi ut gode, røde bøker fra hyllene. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *