Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 17. desember 2017

Deichmans julekalender: 17. des.

Katrine Judit Urke på Bøler og Oppsal filialer anbefaler Historien om Ferdinand av Munro Leaf og Robert Lawson (ill.).

Bokomslag: Cappelen Damm

ferdinandJag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på blommorna.

Det er mange med meg som har smelta av den snille oksen Ferdinand i Disneys julekavalkade. Boken til Munro Leaf er fra 1936, kortfilmen fra Disney er fra 1938. Første juledag i år kommer en svær produksjon av en animasjonsfilm på kino, Ferdinand, som kan ses i 3D. Traileren gjør meg litt skeptisk, det estetiske avviker jo voldsomt fra originalen, men det er vel «slik kidsa liker», dette, og budskapet er forhåpentligvis ikke forandret. Jeg tror jeg skal gi filmen et forsøk, for historien er jo så nydelig: Oksen Ferdinand, som jo er en okse, vil mye heller sitte i fred og lukte på blomstene enn å være tøff tyrefekter-okse. Men det skal jo ikke være lett å oppføre seg annerledes enn det forventes av en …

Men hvis den nye filmen viser seg å være dårlig, har vi heldigvis den fine boka på biblioteket. Aasta Groth har oversatt den til norsk.

I årets julekalender trekker vi ut gode, røde bøker fra hyllene. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *