Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Goro Aarseth Anbefalinger 18. desember 2017

Deichmans julekalender: 18. des.

Goro Aarseth på Hovedbiblioteket anbefaler Kvinner før jul av Marianne Fastvold.

Bokomslag: Gyldendal

Kvinner-f-r-jul_Fotokreditering-GyldendalIngenting kan vel passe bedre å lese før jul enn en bok som heter Kvinner før jul?, tenkte jeg da jeg kom over denne boken for noen år siden. Det viste seg å stemme.

Kvinner før jul er noe så sjeldent som en sjalusikomedie full av julehygge. Ingrid er ikke en sjalu type, men når mannens elskerinne Oliva flytter inn i huset deres, er grensen nådd. Hun bestemmer seg for å oppløse monogamiet og bygge en ark til seg selv i huset hun og Balder eier sammen.

Dette er en morsom, intelligent og lett surrealistisk bok om en kvinnes kamp med demoner i førjulstiden, mens hun sylter og baker og skaper julestemning på alle tenkelige måter. Marianne Fastvold har en særegen evne til å kombinere eksistensielle spørsmål med det lattervekkende. Det er deilig underholdende og klok førjulslesning.

I årets julekalender trekker vi ut gode, røde bøker fra hyllene. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *