Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 21. desember 2017

Deichmans julekalender: 21. des.

Katrine Judit Urke på Bøler og Oppsal filialer anbefaler Født feminist: hele Norge baker ikke av Marta Breen.

Bokomslag: Gyldendal

«Feminisme» er, av landets største ordbok, Merriam-Webster, blitt kåret til årets ord i USA. Årsaken er at antall søk på ordet har økt med 70 prosent sammenlignet med 2016. På Litteraturbloggen har vi i 2017 også skrevet mer om feminisme enn andre år, nettopp for å undersøke denne oppsvingen; betyr feminisme noe annet nå enn tidligere?

Feminisme har blitt kulere enn før, og her til lands tror jeg vi kan takke Marta Breen mye for dette. Kanskje starta det med boka Født feminist: hele Norge baker ikke som kom i 2014. Jeg leste den samme år og ble skikkelig gira og frustrert. Alt som står i boka er ting jeg har tenkt og følt mye på selv, men her er det formulert så godt og tydelig og med mange gode eksempler. Lettlest og morsomt er det også. Hvis alle leser denne boka vil ingen lenger si at de ikke er feminister, det er jeg overbevist om.

I årets julekalender trekker vi ut gode, røde bøker fra hyllene. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *