Søk Meny Lukk
Lukk
Av: litteratur Kommentarer 10. september 2018

Groruddalens første litteraturfestival

Fra 11. til 15. september feirer Oslos folkebibliotek bøker og leselyst sammen med Lars Saabye Christensen, Zeshan Shakar, Trude Marstein, Tom Egeland, Linn Strømsborg, Anne Bitsch og mange andre forfattere.

Foto: Andre Løyning, Ashehoug, Rolf M. Aagaard, Julie Pike, Gyldendal, Einar Aslaksen, Spartacus

– Groruddalen litteraturfestival er festivalen for alle som elsker både byen vår og bøkene som kommer ut av den. Dette blir en storsamling med noen av Norges fremste forfattere på en helt ny festival som skal bringe litteraturen til folket, sier festivalsjef Helene Heger Voldner.

Festivalen foregår på Deichman Stovner, Deichman Bjerke, Deichman Nordtvet og Furuset bibliotek og aktivitetshus. Til sammen byr festivalen på 30 forfattersamtaler, foredrag og andre arrangementer.

Oslokjærlighet, hiphop, språk og pinligheter

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen åpner festivalen tirsdag 11. september. Samme kveld er det duket for et mestermøte innen oslolitteratur når Zeshan Shakar, Lars Saabye Christensen og Tove Nilsen kretser rundt temaet «oslokjærlighet» fra hver sin kant av byen.

Anne Bitsch

Resten av uka står høydepunktene tett: Det blir blant annet forfattersamtaler og opplesninger med Niels Fredrik Dahl, Wasim Zahid, Ruth Lillegraven, Soudabeh Alisashi, Ketil Bjørnstad og flere andre.

Det blir bokbad med noen av de største snakkisene fra bokhøsten, som Trude Marstein og Simon Stranger. Øyvind Holen, Jonathan «Castro» og rapperen Nalband møtes for å snakke om norsk hiphop, og det blir musikk, mat og mingling på «språkkafé festivalspesial».

Tom Egeland, Linn Strømsborg og Anne Bitsch står foran en helt spesiell utfordring når Deichman og litteraturkonseptet «Det vi skrev som barn» slipper dem løs på scenen. Her blir det fremføring av gamle skolestiler, klasseromslapper, eller dagboknotater som aldri var ment for voksne ører.

– Utrolig stolte

Dette er første gang Groruddalen litteraturfestival går av stabelen, men Deichman håper å kunne gjenta den litterære folkefesten i 2019.

– Hele Groruddalen syder av liv og litteratur, og vi på Deichman er utrolig stolte over å kunne invitere alle som bor i byen vår til å ta del i dette, sier biblioteksjef i Oslo, Knut Skansen.

Hele programmet finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.