Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nora Nordskar Hoel Intervjuer 6. desember 2018

Vis meg bokhylla di, Sigrid Bonde Tusvik

– Alle bør ha bøker rundt seg, i kaos! sier Sigrid Bonde Tusvik. Vi er derfor glade for å få kikke litt nærmere på hennes kaos og se hvilke bøker vi finner der.

Tekst: Katrine Judit Urke og Nora Nordskar Hoel / Foto: Norsk olje og gass, Privat

Sigrid Bonde Tusvik er kjent som komiker og for å ha en skarp og tydelig stemme, både i podcasten Tusvik & Tønne og som spaltist i Dagsavisen. Vi har invitert oss inn i bokhyllene hennes, en samling som vitner om stor nysgjerrighet og leseglede.

Et deilig syn: Her er det bøker på hele vegger fra gulv til tak. Kan du fortelle litt om selve hylla: Hvilket rom står den i og hvor har du kjøpt den?

Jeg har fått spesiallaget hylla for å få den fra gulv til tak, jeg liker at det er en hjørnebokhylle og at jeg kan fylle den med alt fra printeren min, album fra barndommen, rusk i esker, pyntegjenstander og ikke minst bøker! Jeg er fra et stort bokhjem og syns alle bør ha bøker rundt seg, i kaos!

Det er liksom så ryddig i hylla, samtidig som det er bittelitt kaos. Et perfekt utgangspunkt for å være kreativ. Jeg liker at en hel hylle, etter hva jeg kan se, er viet til notatbøker. Har alle disse notatbøkene ulike funksjoner?

Jeg kjøper alltid notatbøker på museer når jeg reiser rundt, man bør alltid ha plass til notatbøker i veska. Så tar jeg vare på dem og legger dem i kasser og esker i kjelleren og etter noen runder blir de kanskje kastet, men det er viktig å kunne tenke og skrive for hånd og klusse! Alle er uten linjer, som jeg lærte på westerdals. Ellers blir du ikke kreativ nok. Jeg har egne notatbøker til standupene jeg gjør. Alt jeg gjør på scenen skriver jeg ned for hånd bortsett fra de store showene. Men ellers er alt skrevet i svarte bøker fra Granit.

Litt spill, noen matrusjkadukker og litt annet stæsj, det er bra å bryte opp litt i hyllene. Men hva skjer med den hånda som viser djeveltegn? Den ser liksom så levende ut og unnskyld meg litt ekkel ut. Er det et stearinlys, eller hva er det? Og hvorfor får den en hel hylle?

Hånden er laget av stearin og kjøpt på Palais de Tokyo for veldig mange år siden! Jeg er veldig glad i den og håper jeg aldri vil brenne den opp. Den er ekkel og pen å se på samtidig! Den har egen hylle fordi den hylla ikke er høy nok til bøker, det er dessverre problemet med å ha laget sin egen bokhylle, mange bøker må ligge for de er for høye for hyllene mine.

Mye god og variert skjønnlitteratur her: Ayn Rand, Murakami, litt Linda Olsson. Hvilken bok vil du trekke fram herfra til Litteraturbloggens lesere?

Jeg anbefaler caitlin moran sin kunsten å være kvinne, Marit Tusvik 26 små romaner og Linda Olsson La meg synge deg stille sanger, og Kafka på stranden av Murakami. Ayn rand er martin sin bok, jeg leser ikke bøker på engelsk. Jeg har heller aldri klart å lese mer enn 1,5 bok av min kamp! Det blir for mye mannlig detalj.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.