Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nora Nordskar Hoel Kommentarer 24. januar 2020

Takk for alt, Hammersborg

Tre uker har gått siden det gamle hovedbiblioteket stengte. Lørdag 18. januar åpnet vi dørene for en skikkelig feiring av det storslåtte bygget. Her deler vi noen høydepunkter!

Tekst: Nora Nordskar Hoel / Foto: Birgitte Aarebrodt, Tinna Ludviksdotter, Łukasz Solawa og Jørn Johansen, Deichman

Denne lørdagen sto i avskjedens tegn. Omtrent 300 mennesker fikk plass da vi sammen tok høytidelig farvel med det historiske kulturbygget. Unge og gamle samlet seg i hovedsalen, som allerede er tømt for bøker. Der delte vi litt mat og noen refleksjoner om hva bokpalasset på Hammersborg har betydd for byen vår og hva vi kan glede oss til i Bjørvika.

Professor Mari Hvattum fra Arkitektur- og designhøgskolen snakket om byutvikling og Nazneen Khan-Østrem delte tanker om sitt forhold til byen vi alle er så glad i: Oslo. Vi er også veldig takknemlige for at ordfører Marianne Borgen var med på avskjeden, flankert av vår egen biblioteksjef Knut Skansen og leder for Deichman Bjørvika, Merete Lie. Musikerne Olve Flakne, Trygve Seim og Mats Eilertsen ga stunden en musikalsk ramme.

Marianne Borgen på scenen i Hovedsalen på Deichman Hovedbiblioteket.

Foto: Tinna Ludviksdottir

Foto: Łukasz Solawa

Akrobatartist fra taket i hovedsalen på Deichman Hovedbiblioteket, akkopagnert av to musikere.

Foto: Tinna Ludviksdottir

Foto: Łukasz Solawa

Så var det tid for fest

Da kvelden falt på forandret vi de gamle ærverdige salene til hovedstadens kuleste klubb. Den store utflyttingsfesten fylte huset til randen med dansende osloboere. Køen var lang, musikken høy og stemningen legendarisk. Tusen takk til alle som bidro: trapeskunstner fra Eskil Balance, dansere fra Subsdans, Carmen Villain, Roastfish & Cornbread Sound System, DJ Ra-Shidi og DJ Strangefruit. Og ikke minst alle dere som sto tålmodig i kø.

Foto: Łukasz Solawa

Foto: Birgitte Aarebrodt

Foto: Birgitte Aarebrodt

Foto: Łukasz Solawa

Foto: Birgitte Aarebrodt

Foto: Birgitte Aarebrodt

Foto: Łukasz Solawa

Foto: Łukasz Solawa

Nå vender vi nesa mot Bjørvika hvor de første bøkene allerede er på plass. (Og ja, det ser strålende ut!) Men, det er ikke alt som skal være med på flyttelasset. Derfor inviterer vi til loppemarked på Hammersborg 29. februar og 1. mars. Da kan du sikre deg bøker, møbler og andre kuriositeter fra vår aldrende venninne hovedbiblioteket.

Med dette takker vi for laget på Hammersborg og ønsker alle velkommen til storslått åpning av Deichman Bjørvika lørdag 28. mars 2020 kl. 13.00.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.