Søk Meny Lukk
Lukk
Av: heidiw Anbefalinger 21. april 2017

Akkurat passe flau lykkepille

Pauline drømmer om en episk kjærlighetshistorie, men livet hennes ligner mer på en tragikomedie.

Tekst: Heidi Westgaard Sætre / Foto: Aschehoug

Pauline er 14 år og avstandsforelska i en kjendis. Vi har alle vært der: Dagene går med til å dagdrømme om han, dere er ment for hverandre. Bare dere møtes i virkeligheten, bare blikkene deres møtes, vil han garantert bli hodestups forelsket i deg.rumpa_forside

I begynnelsen skjønner ikke Pauline fascinasjonen for den kjekke skuespilleren Ingvar Lykke. De andre jentene i klassen syns han er både kjekk og talentfull, men Pauline er ikke så opptatt av verken teater eller kjendiser. Han er jo bare en vanlig fyr, og dessuten mye eldre enn dem. Men det viser seg at han er mye mer spennende i virkeligheten. En dag står han nemlig lys levende foran klassen, han skal undervise dem i drama. Og han blunker til Pauline.

rumpa_utdrag

s. 245

Pauline er fortapt. Hun setter seg på kafé i timesvis, bare fordi Ingvar kanskje dukker opp. Hun skaffer hans første spillefilm, og ser den om og om igjen. Og det er ikke bare fordi han er splitter naken i filmen …

Teksten i boka er lett og muntlig. Pauline er forteller, i tillegg skriver hun korte filmmanus som gjengis i teksten. Disse tekstene skaper naturlige brudd i handlingen, og viser hvordan hun drømmer seg bort i filmen inne i hodet sitt. Boka er delt inn i 82 korte kapitler, overskriftene er morsomme og kunne vært hentet rett fra en 14-årings dagboknotater.

Handlingen i boka blir litt langdryg i perioder, den kunne vært kuttet noe ned. Likevel holder boka seg spennende, morsom og ikke minst pinlig, til siste slutt. Slutten er en befriende overraskelse uten klisjeer.

Pauline er herlig, vi får full sympati for henne som er så desperat forelsket, naiv og ufrivillig komisk. Det viser seg såklart at kjærligheten ikke alltid er som på film. Tingene går ikke akkurat som planlagt, men sånn er det jo i de beste romantiske komediene også. Man skal langt ned i gjørma før man reiser seg igjen.

Klikk her for å bestille Rumpa til Ingvar Lykke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.