Søk Meny Lukk
Lukk
Av: SiriJT Anbefalinger 25. april 2017

Alice i Drømmeland

I Dreamology av Lucy Keating møter vi Alice. Hun har drømt om Max så lenge hun kan huske, og da hun begynner på en ny skole møter hun ham i levende live.

Tekst: Siri Johnsrød Traneid/Foto: HarperTeen


Alice gleder seg til leggetid hver kveld, for når hun sovner, møter hun sin kjæreste Max. Sammen har de vært på utallige stevnemøter i drømmeland. Han er bokstavelig talt hennes drømmegutt. Men han eksisterer bare i drømmene til Alice. Når Alice flytter fra New York til Boston, får hun hjertet i halsen når hun møter en gammel kjenning i klasserommet. For der står jo en kopi av hennes fantasikjæreste, Max.

“Standing in the doorway of the classroom, looking directly at me, is Max.
My Max.
My Max of my dreams.”

Drøm eller virkelighet?
Alice er sikker på at Max er samme person som gutten hun møter når hun drømmer. Hun stiller ham merkelige spørsmål om ting de har gjort i drømmene hennes. Har han vært i Brasil? Hva med Thailand? Husker han henne? Den ekte Max svarer nei på disse spørsmålene, og han oppfører seg heller ikke på samme måte som drømme-Max . Han har andre interesser, andre meninger og en annen personlighet enn Alice hadde forestilt seg. Han har til og med en kjæreste. Til tross for dette, bestemmer Alice seg for å finne ut av om hun og Max passer sammen. Hun er også bestemt på å finne ut om han drømmer om henne også.

dreamology

Alice i Drømmeland
Det er drømmesekvenser i nesten hvert kapittel av Dreamology, og drømmene som beskrives virker ekte. De er fulle av eksotiske eventyr og spektakulære reiser, og opplevelsene hennes minner om de Alice har i barnebokklassikeren Alice i Eventyrland. Skrivestilen til debutant Lucy Keating ligner også skrivestilen til Lewis Carroll, og for meg ble hovedpersonen en slags Alice i Drømmeland.

NB: Denne boken er så langt bare utgitt på engelsk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *