Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Tema 15. november 2012

Ekstremisme – noveller.

Ekstremisme er den mest hardtslående novellesamling jeg har lest. Den spiller på et bredt spekter i forståelsen av det ekstreme. Alt fra det tydelige til det utydelige, det ubehagelige til det motbydelige.

Hvorfor er noen bare så utrolig ekstreme? Har du tenkt på det? Hvorfor er det noen som med den største naturlighet presser seg ut av skallet og beveger seg mot ytterlighetens grenser. Er det noe fryktelig merkverdig eller galt med dem, eller ligger det ekstreme og ulmer i oss alle? Skal det bare et knips til før vi bikker over og forlater vårt samfunns strøm?

Antalogien Ekstremisme lykkes i å være oppklarende og samtidig skape tankeprosesser rundt ekstreme handlinger. Flere av novellene er kontroversielle med til dels sjokkerende innhold. Andre treffer med sin stillferdighet om den ekstreme hverdagen du aldri tenker over, men likevel kjenner igjen. Enkelte av novellene bryter rett og slett realistiske grenser. Kanskje for å vise oss hvordan vi alle kan bli blinde for det absurde når det ekstreme angår oss selv.

Denne novellesamlingen er virkelig verd å ta en titt på. Den vil ganske sikkert by på et sammensurium av engasjerende inntrykk til ettertanke.

Gunnar Vilberg

Du kan låne Ekstremisme på Deichman,

Antalogien Ektremisme er et resultat av en novellekonkuranse utlyst sensommeren 2011 av Bokvennen Forlag i samarbeid med Oslo Bokfestival. Temaet var ekstremisme. Med 22. juli friskt i minnet var ønsket å vise litteratur som engasjerende og utforskende, og at litteraturen kan skape en sterkere forståelse av ekstreme handlinger. Over 250 noveller kom inn. Disse ble skrelt ned til 13 og samlet i Ekstremisme og utgitt høsten 2012.

Juryen som plukket ut novellene bestod av Kaja Schjerven Mollerin, Edy Poppy, Torgeir Schjerven og juryleder Håkon Øvreås.

Disse forfatterne er representert: Annlaug Aelstø, Ero Karlsen, Kjersti Kollbotn, Kristian Bjørkelo, Siri Katinka Valdez, Bjørn Bergaust, Monika Steinholm, Bård Kjøge Rønning, Lars Mæhle, Marita Liabø, Eivind Riise Hauge, Ingrid Melfald Hafredal, Preben Carling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.