Søk Meny Lukk
Lukk
Av: SiriJT Anbefalinger 7. mai 2017

Forelskelse i kulissene

Forelskelse kommer når du minst aner det.

Tekst: Siri Johnsrød Traneid/Foto: Usbourne


I Unconventional av Maggie Harcourt møter vi Lexi. Hun er datteren til Max Angelo, som er kjent for omverdenen gjennom sitt populære eventbyrå. Helt siden hun var liten har hun hjulpet til med det som skjer i kulissene på forskjellige arrangementer som eventbyrået står for. Syttenåringen planlegger og organiserer, og siden Max er en opptatt mann får Lexi mye av ansvaret for bedriften. En dag da Max ikke har tid til å lese ett av leseeksemplarene til en ny bok som byrået skal representere, får Lexi oppdraget. Hun leser Haydn Swifts Piecekeepers og forelsker seg i boken. Den gir henne en distraksjon fra hverdagen og en annen verden å drømme seg inn i.

Forelsket i forfatter
På årets første arrangement møter hun Aidan Green – en litt eldre gutt som gjør narr av henne og hennes organiserte liv. Da det viser seg at Aidan faktisk er forfatteren Haydn Swift, må Lexi plutselig forholde seg til at han har skrevet hennes nye yndlingsbok. Gjennom mange krangler og diskusjoner følger vi forholdet deres, som etter hvert utvikler seg til en forelskelse. Selv om Lexi og Aidan er veldig forskjellige utfyller de hverandre, og Aidan utfordrer Lexi til å tenke annerledes.

32820770Alter ego
Aidan og Haydn er to forskjellige mennesker. Aidan er en rar og nervøs ungdomsgutt, mens Haydn er full av selvtillit, arrogant og komfortabel i rampelyset. Det virker som om Aidan har forestilt seg hvordan en forfatter er, og har laget seg et alter ego som samsvarer med dette bildet. Dette gjør Lexi usikker: Er hun tiltrukket av personligheten til Aidan eller Haydn? Hvem er han egentlig? Når er han en annen? Samtidig får denne oppførselen Lexi til å tenke over hvem hun selv er, og hun begynner å lure på om man kan ha ulike identiteter i ulike situasjoner.

Far og datter
Lexi og faren Max har et godt forhold, og det er forfriskende å lese om en far som er så sentral i en ungdomsbok. Allikevel er det ikke til å stikke under stol at Lexi og Max har et komplisert forhold. Lexi føler at hun ikke blir satt pris på, og at det hun gjør i eventbyrået går ubemerket hen. Dette er følelser som er lett å kjenne seg igjen i. Samtidig er faren midt i planleggingen av sitt eget bryllup, og det er vanskelig for Lexi å takle at faren skal gifte seg. Hun har vært klar over at faren har hatt kjæreste en stund, men bryllupet har kommet fortere enn forventet.

Lexis verden
Maggie Harcourt tar med leseren inn i Lexis verden, og skildrer på en realistisk måte hvordan der er å jobbe med kulturarrangementer. Som leser føler man at man tar del i både forarbeidet og selve arrangementet. Det som skiller denne boken fra andre ungdomsbøker er tiden det tar før Lexi får øynene opp og forstår at hun er forelsket. Det er ikke noen såkalt instalove (engelsk for instant love, som betyr kjærlighet ved første blikk) som ofte dukker opp i ungdomsbøker. Boken passer bra for fans av Rainbow Rowell og Stephanie Perkins.

NB: Denne boken er så langt bare utgitt på engelsk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *