Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 14. desember 2011

Hanne Hukkelberg slipper nytt album

Hanne Hukkelbergs tre forrige album har egenartede lydverdener: Debuten Little Things (2005) er beskrevet som eksentrisk og eventyrlig, oppfølgeren Rykestrasse 68 (2007) som varm og lyrisk, og på Blood From A Stone (2009) åpnet det seg et storslått, romantisk indierocklandskap.

Sprangene mellom pop, jazz og art rock har gitt henne mye oppmerksomhet i utlandet, og i 2010 turnerte hun med Wilco. Samme år dro hun til New York for å skrive materiale til ny plate, og resultatet ble det kommende albumet – Hukkelbergs fjerde album – Featherbrain.

– Denne platen føles som the missing link, den platen som kompletterer min første epoke som soloartist…Featherbrain er seg selv, men har likevel litt av alle de tre første i seg, sier Hanne Hukkelberg selv.

Featherbrain kombinerer støygitarene og de tyngre rytmene fra Blood From A Stone med en mer nedstrippet og lyrisk letthet. Flere av låtene høres ut som gamle hjemmeopptak. Hver låt har sterke stedsavtrykk, som om man vandrer fra rom til rom i Hukkelbergs verden – kjøkkenet og kirken i «The Time And I And What We Make», og New York-leiligheten i «The Bigger Me». «I Sing You», med sine gotiske cembaloakkorder, flerstemt strykegnukk og mystisk, ru vokal, får deg til å føle at du sitter i et mørkt, gammelt trehus hun har bodd i”, ifølge presseskrivet.

På sistelåta «Erik», det norske bidraget denne gang, synger Hukkelberg i duett med den 88 år gamle Erik Vister over et ustemt piano. Sammen synger de:

litt vann, litt brød
en pinnestol
og på min ene knagg en frakk
er hva jeg har hos meg

Teksten handler om askese, å sette pris på verden og det lille man eier, å være et godt menneske. Nettopp dette er et viktig tema på plata – menneskelighet, hvordan man skal være et godt menneske.

Featherbrain slippes over hele verden 24. februar 2012. Kort ned ventetiden med de tre foregåene albumene.

Lån eller lytt på Hanne Hukkelbergs CDer her hos oss.

Foto: Nadia Frantsen

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

2 Responses to Hanne Hukkelberg slipper nytt album

  1. Pingback: Hanne Hukkelberg har fått strålende kritikker - Vixen Magazine /// Music & Fashion

  2. Pingback: Møter unge jenter fordommer i forhold til musikk i mediene? : Musikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.