Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 23. desember 2011

Brian Eno leder Punkt 2012

Ingen ringere enn Brian Eno er kunstnerisk leder for neste års utgave av Punktfestivalen i Kristiansand (6. – 8. september).

Forrige gang Brian Eno sa ja til å være kurator for en hel festival var i Operahuset i Sydney, og da kalte delstatsregjeringen arrangementet for ”the biggest event of its kind in the Southern Hemisphere”. Nå kommer altså Brian Eno til Punkt 2012 med sine nåværende favorittartister – til det nylig fullførte bygget Kilden Konserthus i Kristiansand.

– Han har en ekstrem betydning innenfor både pop og rock. Men også for mer eksperimentell musikk. Han er sentral i alle musikkformene som Punktfestivalen har som sitt varemerke, og han er en artist som fremdeles gir ut svært relevante og nyskapende plater, sier Punktfestivalens Erik Honoré til fvn.no.

– Når vi først skulle «gi bort» festivalen til noen andre etter å ha drevet den selv i alle år, er Brian Eno definitivt en mann vi kunne tørre å overlate ansvaret til. Han er uten sidestykke den viktigste musikkprodusenten i verden i dag, sier Erik Honoré til fvn.no.

Punktfestivalen startet i 2005, og er basert på kombinasjonen av hovedscenekonserter med påfølgende live-remikser, samt festivallederne Jan Bang og Erik Honorés store nasjonale og internasjonale musikernettverk. Årets festival hadde David Sylvianlån musikken hos oss – som Artist in Residence, og samtlige konserter var utsolgt. Brian Eno vil kuratere 18 konserter og live-remikser – altså hele festivalen.

Brian Eno har jobbet med prominente personer i løpet av i løpet av karrieren, som David Bowie, David Byrne, John Cale, Harold Budd med mere! Du kan låne musikk av Brian Eno på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

2 kommentarer til “Brian Eno leder Punkt 2012”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter