Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 27. desember 2011

Mamma Mia: Underholdende vås

Mamma Mia! er en amerikansk musikal fra 2008 som er basert på ABBAs kjente slagere. For to år siden seilet den raskt opp opp som den mestselgende DVD’en i Storbritannia gjennom tidene. Her hjemme ble også fimen en kinohit.

Handlingen er enkel: En ung brud vet ikke hvem som er faren hennes. Hun inviterer tre mulige kandidater til bryllupet sitt uten å fortelle det til moren. Et enkelt plot med andre ord, uansett, Aftenposten trillet terningkast 5 og skrev følgende: ”Musikaler på film kan bli forferdelig pinlige saker, men filmatiseringen av ABBA-forestillingen Mamma Mia! har knekt den viktigste koden: det kan aldri, aldri bli for mye av det gode.”

Og videre i anmeldelsen står det: «Selv om Mamma Mia! er vås fra ende til annen, er det herlig, gjennomført og underholdende vås. Det er en film som ikke finnes selvhøytidelig eller pretensiøs, og er fullstendig ærlig på at det eneste den ønsker, er å bombardere deg med underholdning. Aftenpostens anmelderen skryter også av de lekkert fotograferte solfylte naturpanoramaene og enorme dansescener, pakket inn i et stort utvalg av noen av verdens beste poplåter


.
Dagladet lot seg også begeistre og trillet terningkast fire: ”Om man liker musikaler eller ei, er det praktisk talt umulig å kjede seg. Det er også vanskelig å ikke bli smittet av entusiasmen aktørene oppviser.» og «Streeps versjon av «The Winner Takes it All», definitivt en av ABBAs aller beste låter, er av Oscarklasse. Her spiller og synger ikke Streep, hun rett og slett er.”

Første juledag ble musikalfimen Mamma Mia! vist På norsk TV. Hvis du gikk glipp av den, så kan du låne den på Musikkavdelingen. Du kan også låne Mamma Mia! Musikknoter på engelsk her og her. Musikknoter på svensk her, og CD’ene Mamma Mia!: special edition: original cast recording og Mamma Mia!: the movie soundtrack featurig the songs of ABBA, samt boka From ABBA to Mamma Mia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter