Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 6. januar 2012

Stort utvalg av norsk elektronika

Visste du at Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen har et stort utvalg av norsk elektronika? Vi har debutskiva til duoen Eik som kom høsten 2011, musikk av Lindstrøm, Mungolian Jet Set m.m.

Den Oslo-baserte duoen Eik består av to velutdannede karer. Keyboardist og komponist Per Kåre Limmesand som er utdannet sivilingeniør i akustikk og elektronikk. Ved siden av å lage musikk jobber han som akustisk rådgiver i firmaet Brekke & Strand akustikk, som bl.a. har hatt jobben med å utforme akustikken i den nye operaen i Oslo.

Trommeslager Kristoffer Carlsen leverer rytmene i Eik, og har mastergrad i “Mikrorytmikk og pulsforhold i programmerte groover innenfor kontemporær afroamerikansk populærmusikk”. Inspirasjonskilder for albumet Undetected, som du kan låne hos oss, har vært bl.a. Goldfrapp, Röyksopp, Groove Armada, Jamie Woon og gamle helter som Jean Michel Jarre og William Orbit.

Eiks debutalbum er produsert av et stykk Mungolian Jet Set, Knut Petter Sævik, som har mixet for bl.a. Lindstrøm, Mari Boine, Nils Petter Molvær og Side Brok. Du kan låne musikk av alle disse på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Urørt siden til Eik står det: Albumet kan beskrives som en miks av elektronika og pop, dels svært dansbart, dels rolig, alltid melodiøst. Albumet leker med ulike sjangere innen elektronika; fra ambient og slow-house til fengende elektropop og progressiv klubbmusikk.

«Ubegripelig fengende», Universitas.

”Låtene er sterke og forhåpentligvis når disse gla’ tonene ut til hele nasjonen”, Puls.

«…en herlig elektronika-låt”, skriver norskmusikk.org om låta ”Seems to be Real”.

 

 

2 kommentarer til “Stort utvalg av norsk elektronika”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter