Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 10. januar 2012

Sharon Jones & the Dap-Kings: Soul Time!

Sharon Jones & the Dap-Kings ristet for noen år siden Nattjazzen til grunnvollene med en oppvisning i ekte soul som man må tilbake til en James Brown i toppslag for å finne maken til.

Av: Victor Josefsen/ Foto: Pressebilder

 

22. juni i år opptrer Sharon Jones & the Dap-Kings på Bergenhus Festning i regi av Bergenfest. Og 9. februar spiller de Rockefeller i Oslo. Konserten på Øyafestivalen i 2011 fikk terningkast seks av Aftenposten med overskriften ”soultastisk”. Ved å høre på Sharon Jones & the Dap-Kings skulle man tro at musikken deres var lagd en gang på 60-tallet. Få artister klarer å fylle skoene til Bettye LaVette og Tina Turner. Det greier Sharon Jones, skriverFestivalmagasinet.

 

 

Festivalmagasinet fortsetter: Sharon Jones begynte som så mange andre artister med å synge i kirkekor. Da hun var i 20-årene, sang hun backup for forskjellige artister før hun igjen begynte å synge i kirker. Det var først i 1996 at Desco Records oppdaget henne, og hun utga flere singler sent på 90-tallet. Hun utga sin første fullengder med The Dap-Kings etter og ha fått kontrakt med Daptone hvor The Dap-Kings var husband. Hun turnerte i flere år samtidig som hun samarbeidet med andre artister på deres plater. Har du lyst til å høre fengende funk og soul slik den ble lagd på 60-og 70-tallet, så er dette absolutt bandet for deg.

 

 

Dronningen av retrosoul og hennes band The Dap-Kings er høsten 2011 aktuell med albumet «Soul Time!», som har høstet flotte kritikker. Du kan låne albumet på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen «Klassisk og tidløs soul. Sanger av nyere dato, men høres ut som ekte soulklassikere», Aftenposten. «Dersom du kan Stax-boksen din på rams er «Soul Time!» et nytt strøk funky maling på gamle vegger, med bunnsolid konstruksjon av southern-soul fra en stram rytmeseksjon og en Sharon Jones som fortsatt har stålkontroll på rollen som fordums soullegende», Dagbladet.

 

 

Det var for øvrig The Dap Kings som ga Amy Winehouse det tidsriktige retrolydbildet på hennes «Back In Blac»k-album. Sammen med Sharon Jones har husbandet til Daptone Records gitt ut fem album, de to siste før «Soul Time!» er «100 Days, 100 Nights» (2007) og «I Learned the Hard Way» (2010). Du kan låne de tre albumene på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen. Dessuten kan du låne albumet «Naturally».

 

Én kommentar til “Sharon Jones & the Dap-Kings: Soul Time!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter