Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 12. januar 2012

Depeche Mode-medlemmer med nytt samarbeid

Etter å ha jobbet i 30 år på hver sin front med sine egne band, Depeche Mode og Erasure, har nå Vince Clarke (Erasure, Yazoo, Depeche Mode) og Martin L. Gore (Depeche Mode) kommet sammen for første gang siden 1981(!)
Tekst: Victor Josefsen

Under navnet VCMG slipper de et splitter nytt album i mars i kjølvannet av en rekke EP’er.

VCMG er fruktene av 6 måneder med tentative samtaler og et møte under Short Circuit presents Mute festival i London, hvor de begge opptrådte. De to pionerene gradvis funnet tilbake til hverandre noe som har ført til at de nå får utøve sin livslange kjærlighet til den elektroniske musikken og det techno-inspirerte VCMG.

Prosjektet kom igang under sommeren i 2011.

Vince Clarke forklarer: “I’ve been getting into and listening to a lot of minimal dance music and I got really intrigued by all the sounds… I realised I needed a collaborator… so it occurred to me to talk to Martin.”

Martin Gore utfyller: “Out of the blue I got an e-mail from Vince just saying, ‘I’m interested in making a techno album. Are you interested in collaborating?’ This was maybe a year ago. He said, ‘No pressure, no deadlines,’ so I said, ‘OK,’ and that’s what we’ve been doing the last six months.”

Låtskrivingen og innspillingen av albumet ble gjort ved at de jobbet alene i sine respektive studioer, og kommuniserte kun via e-post, til albumet var ferdig. Albumet, er produsert av duoen selv, og mixet av Californian Überzone / Q. VCMG-albumet er titulert Ssss og er et av slippene i 2012 som det knyttes store forventninger til. Den 12. mars er slippdatoen.

Mens du venter på den, så kan du låne album av Depeche Mode, Erasure, Vince Clarke, Yazoo og Martin L. Gore på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter