Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 25. januar 2012

Heyerdahl: Et ambisiøst popband


Heyerdahl er et ambisiøst popband, som de selv sier det: ”Et viktig mål har vært å utvikle et spennende sound og en ny popmusikk, ved å tre ut av komfortsonen og pushe hverandre til å lage musikk ulikt noe noen av de involverte har gjort tidligere”.

Selv om Heyerdahl foreløpig er et ukjent navn for de fleste, er ikke medlemmene akkurat noen grønnskollinger. Kenneth Ishak, Tore Løchstøer Hauge, Mattis With og Magne Mostu har lang fartstid fra indiepop scenen, og kan skilte med det finfine kred-popbandet Beezewax, powerpopperne Hiawata! (som ga ut et av fjorårets beste skiver) og Accidents Never Happen (jeg går aldri lei av new-wave låta ”It Made Sense Yesterday”) på sin musikalske CV.

Heyerdahl har holdt det gående i tre år, og i fjor vinter spilte de inn skive i et fyrtårn på Stadt (Kråknes fyr) ute i havgapet. ”På denne plata utforsker vi litt andre stilarter enn det vi holder på med til vanlig. Vi var også ute og gjorde opptak av naturlige klanger rundt fyret”, forteller de til fjt.no. Etterarbeid ble gjort i Oslo og til slutt i Paris samme høst. Konsert på Øya og album. Blir spennende!

Annet norsk til Øya: Årabrot, fikk strålende mottakelse for skiva Solar Anus i fjor. «Årabrot er en av våre aller største nasjonalskatter», – skrev nåværende GAFFA redaktør Øyvind Rones. Thrash metal bandet Nekromantheon har blitt hyllet opp og ned i mente for skiva Rise, Vulcan Spectre. Og det går også gjeteord om punkrockerne The Good, The Bad and The Zugly. Mikhael Paskalev, HighasaKite og Martin Hagfors kan du lese mer om på bloggen vår.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

9 kommentarer til “Heyerdahl: Et ambisiøst popband”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter