Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 30. januar 2012

4. februar hyller Oslo Ess legendariske Kjøtt!

Oslo Ess følte det som en stor ære å bli spurt om hylle Kjøtt og øver nå inn hele minialbumet deres. Du kan låne musikk av både Kjøtt og Oslo Ess hos oss.
Av: Victor Josefsen/ Foto: Kjøtt/privat

Kjøtt er ett av de viktigste banda i norsk musikkhistorie. Det skrives og snakkes titt og ofte om de fire store i norsk rock, Jokke & Valentinerne, deLillos, DumDum Boys og Raga Rockers (du kan låne CD’er, DVD’er, bøker og musikknoter av de fire store hos). Men trolig hadde det ikke vært noe de fire store, hadde det ikke vært for nettopp Kjøtt.

Kjøtt debuterte i februar 1980 med 7-tommers-EP-en Et nytt og bedre liv («Pønken ble aldri det samme etter dette», skriver rockehistoriker Tore Stemland), i tillegg til tittellåten bestående av «Nei Nei Nei», «Flue» og «Blålys». «Nei Nei Nei» skrev seg inn på den lange listen av norskspråklige sanger som ble for sterk kost for NRK, og følgelig sensurert. Antakelig skjedde dette på grunn av følgende setning: «Fins det noe styggere enn kongebarna». I juni året etter kom det legendariske minialbumet Kjøtt, med slagere som «Elektrisk», «Primitiv», «Kloning», «Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer» og «Jeg vil bli som Jesus» (fra Rockipedia).

I Morgenbladet topp 100 – norgeshistoriens beste plater, kom Kjøtts minialbum Kjøtt fra 1980 på en 4. plass over de beste norske utgivelser, noensinne. Stemt frem av artistene selv. Som del av Morgenbladets kåring, skrev Bernt Erik Pedersen i Dagsavisen en biografi om Kjøtt som ble utgitt på Falck forlag

Dessverre gikk Helge Gaarder bort alt for tidlig, og med det vil det også være helt umulig å drømme om å gjenforene Kjøtt. Det skal allikevel ikke hindre oss i å markere Kjøtts status i norsk musikkliv. Vi velger å gjøre det, ved å arrangere en hyllest-konsert til ære for medlemmene i Kjøtt, melder arrangør/produsent Svein Bjørge.

De visste det helt sikkert ikke da, men Helge Gaarder, Michael Krohn, Erik Aasheim, Per Tro og Jørgen Rudi vil for all tid stå som merkenavn i norsk musikkhistorie. Og lørdag 4. februar hyller Oslo Ess legendariske Kjøtt, og mini-albumet spesielt. Vi valgte å spørre et band som på flere måter kan ha vært Kjøtt i 2012. Unge Oslo-gutter med masse energi, mye fandenivoldskhet, punkete, lekne, men samtidig mye mer; stor sans for gode melodier, kompromissløse, og et heidundrende, solid live-and; Oslo Ess, melder arrangør/produsent Svein Bjørge videre.

Oslo Ess var nominert til Spellemannsprisen i kategorien Rock, og i månedsskiftet januar/februar spiller bandet hele 7 konserter på 7 dager i Tigerstaden. På denne runden blir det både akustiske og elektriske konserter på Youngstorget, Blitz, Blindern, Last Train m.m. Dessuten tar bandet et helt spesielt tilbakeblikk på norsk punkrockhistorie på The Crossroad Club 4/2. Du kan låne Oslo Ess sitt album Uleste Bøker Og Utgåtte Sko på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

 

 

Oslo Ess: Konserter
30.01: Palace Grill – Oslo
31.01: Bonanza – Oslo
01.02. Kristiania Bar – Oslo S
02.02: Blindern – Oslo
03.02: Blitz – Oslo (FRI ALDER)
04.02: Crossroad club – Oslo (Oslo Ess spiller Kjøtt – En hyllest til Kjøtt)
05.02: Last Train – Oslo

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

8 kommentarer til “4. februar hyller Oslo Ess legendariske Kjøtt!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter