Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 16. februar 2012

Plateanmeldelse: Pilemil – «If You Make A Lot Of Ceramics, Ceramics Will Make A Lot Of You As Well» / Pilemil gir ut album i form av en bok

Pilemil er ute med sitt nye album «Do You Really Want to Read More?» i mai. Albumet gis ut i form av en bok designet av det prisbelønte designstudioet Yokoland.

Det nye albumet til Pilemil, «Do You Really Want to Read More?», inneholder 10 låter som på ulike måter spiller på kvasilitterære referanser, og er oppfølgeren til If You Make a Lot of Ceramics; Ceramics Will Make a Lot of You as Well (les anmeldelse) fra 2009.

 

Pilemil

«If You Make A Lot Of Ceramics, Ceramics Will Make A Lot Of You As Well»

Metronomicon Audio

4

Plateselskapet Metronomicon Audio har en hel rekke snurrige utgivelser på samvittigheten, og If You «Make a Lot of Ceramics; Ceramics Will Make a Lot of You As Well» (puh!) er i så måte intet unntak. Pilemil høres ut som en gjeng som like gjerne kunne vært Syd Barretts, og eks-punker- og elektronikapioner Gary Numans, uekte sønner på barnebursdag sammen med Dan Deacon og Architecture in Helsinki. Vi snakker om en form for retrofuturistisk new wave med synth, kassegitar og en tvist av alt. Det er mye som er rasende festlig her, men heldigvis uten at det blir hverken masete eller heseblesende. Pilemil-gutta bevarer sin coolness oppi det hele, på en plate som må kunne sies å være umiskjennelig metronomiconsk. (Anmeldelsen er skrevet av Rune Aas, som bl.a. har skrevet for Panorama, Skum, Vixen, Mute m.m.).

 

 

Utgivelsesdato singel og video (tittelspor): 12.april 2012
Utgivelsesdato album: 7. mai 2012

 

Du kan etter hvert låne begge albumene av Pilemil på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

3 kommentarer til “Plateanmeldelse: Pilemil – «If You Make A Lot Of Ceramics, Ceramics Will Make A Lot Of You As Well» / Pilemil gir ut album i form av en bok”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter