Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 20. februar 2012

Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm / Plateanmeldelse «Reveries» & – «Aesthetics»

I helga spilte Maribel på by:Larm, og for noen dager siden kom gruppas nye album Reveries. Les anmeldelse av både det nye albumet og debuten. Sjekk også gruppas nye musikkvideo «You Bring the Sadness».

Tekst: Victor Josefsen

MARIBEL

REVERIES (2011)

SPLENDOR / VME

5

ET HELHETLIG UTTRYKK // Nå med ny line up. Tyske Rebekka Markstein på vokal og Bjarne Stensli (Harrys Gym) på perkusjon. Det første man legger merke til når man setter på skiva er, hvor definert utrykket til Maribel er blitt. Kontant komp som basis, med slagkraftig sound, som på de første låtene. Utrykket har også større spennvidde rent musikalsk enn forrige gang. Med forankringer i bl.a. blues, her mutert blues, og Spiritualized-elementer, for eksempel «Falling Down The Stairs». Og Maribel har mer fokus nå, ta den sylskarpe og massive gitaredgen som formelig «skjærer seg» ut av «Meow!». My Bloody Valentine er det fortsatt umulig å komme utenom, og på avslutningslåta «The Thief» skimtes klassisk Slowdive-ekko, men Maribel står aldri lenge med føttene plantet i nittitallets shoegaze, eller Cocteau Twins sfærer for den saks skyld. For dette er bare noen av mange influenser på Reveries, i tillegg til post-rock, skyggebelagt film noir m.m. Cluet er uansett helheten. Og det er en fryd å lytte på album det virkelig er jobbet med. Dynamikken imponerer og Reveries er både stemningsfullt, dramatisk og effektfullt, alt på en gang.

Har tidligere blitt publisert her.

MARIBEL

AESTHETHICS (2009)

OSLO GRAMMOFON / MUSIKKOPERATØRENE

5

Shoegazer, om det nå er sunget på på norsk eller ikke, er ikke lenger sett på som en raritet her hjemme, så på tross av den stadig nevnte finanskrisa går det heldigvis framover på andre områder. Maribel har nå avsluttet svenneprøven sin. Og den består de, attpåtil med glans. Shoegazing, særlig i My Bloody Valentines støpeform, er sammensetningen. Andre bestanddeler er f.eks. tidlig The Telescopes. Maribels intense personlighet og Emil Nikolaisens (Serena Maneesh) ypperlige støymakeri styrer dem unna kopifella. Mer norsk shoegaze: Sjekk Le Corbeau, Simon Says No! og Tvang.

Har tidligere blitt publisert her.

 

Maribels nye video: You Bring the Sadness feat. Emil Nikolaisen

Maribel- You Bring the Sadness from Splendour on Vimeo.

 

Maribels forrige video: Jezebel Jive

Maribel- Jezebel Jive from Splendour on Vimeo.

 

Jeg gikk dessverre glipp av Maribel sin by:Larm konsert, men flere har hvisket meg i øret at Maribel overbeviste med sine suggerende film noir stemninger. Sjekk by:Larm News anmeldelsen her.

 

Du kan låne Maribel sitt album Aesthetics på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen. Etter hvert kan du også låne dere splitter nye album Reveries.

6 kommentarer til “Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm / Plateanmeldelse «Reveries» & – «Aesthetics»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter