Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 21. februar 2012

by:Larm 2012: Sliteseier på bortebane for Sykur

Tekst: Rune Aas / Foto: Tumi Árnason (front Sykur from space)

Forrige gang jeg så Sykur, spilte de på festivalen Iceland Airwaves i Reykjavik. NASA, som er byens største klubbscene med plass til rundt 500 publikummere, var stappa til randen av et entusiastisk publikum som skulle få med seg et av Islands hotteste elektronika-acts. Kontrasten til kjelleren på Jaeger sist torsdag på by:Larm kunne knapt nok vært større. Rundt 20-30 stykker hadde møtt frem da bandet gikk på den knøttlille scenen som har en så lav takhøyde at vokalist Agnes strengt tatt burde brukt hjelm.

Agnes. Sykur.

Sykur, som oversatt til norsk betyr «sukker», gjorde seg smått bemerket allerede i 2007 med noen spennende demoer på MySpace. Blant annet var magasinet Dazed & Confused kjapt ute med å fronte dem. Den gangen besto gruppa av et par 15-16-årige gutter som tydeligvis hadde hørt sin andel av Ed Banger-plater på gutterommet. I dag teller bandet fire stykker, med vokalist Agnes i spissen, som har vært fast inventar siden deres andre album, Mesópótamia.
Agnes er også en passende fronfigur i et band hvor fashion utgjør en relativt viktig del av bandets visuelle uttrykk. Denne torsdagen hadde hun i alle fall ingen problemer med å outshine mengden av vinterjakkebekledde publikummere. Ikke at de få som hadde møtt opp så ut til å la seg imponere spesielt av hverken av det, eller av bandets høyst dansbare og catchy elektropop. Det begynte å ligne på en konsert der du bare må synes synd på bandet. Et entusiastisk band som var raus med publikumsfrieriet, møtte et publikum som i stor grad responderte med avmålt applaus. At det ennå var tidlig på kvelden, gjorde ikke jobben enklere.

The family portrait. Sykur.

Idet «Messy Hair», en av de riktige bangerne fra den forrige plata kom på, så det omsider ut til at publikum begynte å like det de hørte. Men akkurat da enkelte viste tendenser til å teste dansefoten, streiket bandets Mac. Etter 3-4 svært lange minutter med pinlig stillhet, avløst av smånervøs latter og noen forsøk på morsomheter, kunne de omsider gjøre et nytt forsøk. Det som begynte å ligne på et eneste langt Spinal Tap-øyeblikk, hadde snudd seg helt. Mens bandet knotet med Mac-problemer, hadde flere publikummere strømmet til. Forbausende nok, da «Messy Hair» startet på nytt, var responsen fra salen en helt annen. Ikke en gang «Battleship», en downtempo balladesak med r’n’b-undertoner, la en demper på stemningen. Og da «Curling», nok en banger fra forrige album fylte rommet, var det bare å bekrefte at sliteseieren var et faktum. Heldigvis, kan en si, for Sykur fortjener definitivt et større publikum også her til lands, og forhåpentligvis bidro denne konserten til akkurat det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter