Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 21. februar 2012

Hvilken opptreden av Sisi!

Sisi: Foto (øverst): Knirckefritt

By:Larm 16.02.2012: Sisi, John DEE

By:Larm 2012: Sisi, John DEE. Foto: Maria Santi Bagtas

Sisi er defintivt musikknorges nye soul-yndling. Under by:Larm torsdag opptrådte hun for et fullstappet John DEE. Og hvilken opptreden!

Tekst: Victor Josefsen og Maria Santi Bagtas

Før konserten på by:Larm har to forrykende singler vært Sisis sterkeste kort som soloartist, men det hele startet egentlig med Admiral Ps “Snakke Litt” og Stella Mwangis “Haba Haba”, der hun korer. Så langt i karrieren har det ikke skortet på oppturer for Sisi, og det har knyttet seg høye forventninger til dama etter singlene, og hypen. Forventningene våre før konserten var også store – og ble innfridd!

Det var tydelig at mange hadde kommet for å sjekke ut det nye soul-håpet etter all hypen den siste tiden, for det strømmet på med folk – og på scenen viser Sisi virkelig at hun har mye å fare med! Med et band på 10 mann totalt, inkludert blåsere og korister, leverte hun og bandet en halvtime med fengende og funky rytmer som fikk stive nordmenn til å danse med, men kronen på verket er uten tvil Sisis stemmeprakt.

Sisi. Foto: KNIRCKEFRITT

Sisi. Foto: Knirckefritt

At et av Sisis store forbilder rent musikalsk er 60s og 70s soul er det ikke vanskelig å høre. Det er jo dessuten ganske opplagt å sammenlikne henne med Amy Winehouse, men vi gjør det likevel. Sisi har den samme forførende spenningen til Amy Winehouse, og Amy spesialiserte seg som kjent også på svart soul fra 60-tallet.

 

Sisi er så langt unna identitetsløse r&b-smørpop ’a la Chris Brown som man kan komme, derimot er hun den norske reinkarnasjonen av ekte og svingende retrosoul for 2012!

 

Du kan låne bøker om soul-genren og historikken bak på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

6 kommentarer til “Hvilken opptreden av Sisi!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter