Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 1. mars 2012

Mount Washington: Ny vår for Tromsøtrio

Tromsøbandet Washington har flytta til Berlin, skifta navn til Mount Washington og er tilbake med nytt sound på sin andre debutskive.

Under navnet Washington har bandet tre fullengdere bak seg. Rouge/Noir fra 2009, Astral Sky (2007) og A New Order Rising (2005). Nå er trioen fra Tromsø tilbake, med nytt navn og et nytt sound.

I følge pressemeldingen er den selvtitulerte Mount Washington gruppas mest direkte plate til nå, og den representerer et åpenbart skille fra tidligere utgivelser. De foregående platenes tålmodige arrangementer er blitt betydelig raskere, mens stillferdige gitarer er byttet ut med analog synth og arpeggiator.

Det er åpenbart at bandet har latt seg inspirere av nye musikalske elementer i den tyske hovedstaden. Til tross for forandringene er bandets grunnleggende forankring likevel ikke endret. Mount Washington foretrekker fortsatt det melankolske foran det oppstemte og Rune Simonsens vokal er en stadig påminnelse om låtenes mørke tematikk, står det videre i presseskrivet.

Plata er både skrevet og innspilt i Berlin, godt hjulpet av produsent Guy Sternberg (Junior Boys, Feist) og kanadiske David Newfeld (Broken Social Scene, Super Furry Animals).

Du kan låne Washingtons Astral Sky, utgitt av Glitterhouse Records, på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

Mount Washington – Lisboa (video fra det kommende albumet)

Mount Washington slippes 13. april i formatene CD, vinyl og digitalt. Bandet spiller nærmere førti konserter i Tyskland og Norge i vår.

Foto: Matthias Heiderich

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter