Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 7. mars 2012

Tony Bennett kommer til Oslo Jazzfestival 2012

Tony Bennett tjuvstarter Oslo Jazzfestival 2012 med en konsert i Den Norske Opera & Ballett onsdag 8. august. Du kan låne CD’er, DVD’er og musikknoter av Tony Bennet på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Foto: Kelsey Bennet

Under årets Grammy-utdeling mottok Tony Bennett to Grammy-priser i tilknytning til 2011-utgivelsen Duets II. 17 ganger Grammy-vinner Tony Bennett er vår tids største crooner og en levende legende. Han er en av de store jazzvokalistene – i likhet med Frank Sinatra – når man tenker jazz/underholdning.

Tony Bennet er født og oppvokst i New York City, og allerede som tenåring var han fast bestemt på å bli profesjonell sanger. I 1950 fikk han kontrakt med Columbia Records, og året etter slo han gjennom med «Because of You». Han ble en umiddelbar suksess og toppet salgslistene med en lang rekke hits utover på 1950-tallet.

På 1960- og 1970-tallet valgte Tony Bennett stadig oftere å fremføre standardlåter og prioriterte prosjekter som lot ham dyrke jazzinteressen. Allerede i 1959 spilte han inn «In Person!» med Count Basie og hans orkester, og på 1970-tallet plasserte Bennett seg for alvor blant verdens største jazzvokalister på to legendariske innspillinger med pianist Bill Evans.

Tony Bennet. Foto: Marc Seliger

Tony Bennett har solgt over 50 millioner plater, og med Duets II har han vekket oppmerksomheten til nok en generasjon gjennom duettversjoner av standardlåter med blant andre Lady Gaga og Amy Winehouse.

Årlig kan Tony Bennett fortsatt finne på å gi opp mot 200 konserter, men han holder seg stort sett i USA. Fjorårets konsert i København var en stor begivenhet, og med Den Norske Opera & Balletts hovedscene som ramme, blir årets konsert i Oslo en helt spesiell opplevelse.

Én kommentar til “Tony Bennett kommer til Oslo Jazzfestival 2012”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter