Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 13. mars 2012

Djerv og Dunderbeist på turné i mars

Etter kun to dager i salg gikk fjorårets kritikerroste debutalbum til Djerv på inn 8. plass på VG-lista. I mars turnere de sammen med albumaktuelle Dunderbeist. Her følger et intervju jeg gjorde med Agnete Kjølsrud like før skiva ble sluppet.
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Jørn Veberg

Djerv dukket opp på radaren tidlig i 2010. Sprunget ut av Trelldom, Animal Alpha og Stonegard, trekker de med seg inspirasjon fra tidligere band, men Djerv er noe nytt, og mange har fått opp øynene for dem og ikke minst vokalist Agnete Kjølsrud teatralske fremtoning og intense tilstedetilværelse. Djerv består ellers av kjernemedlemmene Stian Kårstad på gitar og Erlend Gjerde på trommer. Live kompletterer de lineupen med Stamos Koliousis (Mencea) på den andre gitaren og Victor Brandt (Entombed) på bass.

Med medlemmer fra Animal Alpha, Stonegard og Trelldom, er Djerv det nye norske superbandet?
– He he he. Nå er jo Erlend og Stian helt supre da. De er superkule, superflinke, superdedikerte, ja rett og slett superbra folk. Men så har vi meg som ikke er like super, så da kan vi nok ikke kalle oss det, nei. Hva med «supermannebandet»?

Du figurerte ofte i media når du frontet Animal Alpha. Så hvordan er det å være tilbake i rampelyset? Noe du har savnet?
– Jeg forsøkte å kun stille i det som direkte hadde med bandet og musikken å gjøre, så den delen har ikke vært noe savn, men derimot det å få spille mye, ja det har jeg savnet veldig!

Blir det slik at det er mye ego eller divanykker som bobler opp når man får så mye oppmerksomhet, eller?
– Det kan det nok bli for noen, men jeg tror ikke det har vært noe problem med meg ennå. Jeg er så godt oppdratt, vet du. Men jeg har faktisk planer om å bli litt kjipere. Tror det hadde vært kledelig…

Er Animal Alpha død og begravd?
– Ja.

 

 

Hvorfor ville du inn i musikkbransjen?
– Jeg har sunget klassisk siden jeg var liten og fra jeg var 17-18 år har jeg spilt i band eller drevet med musikk. Det er det jeg føler jeg er best på av de tingene jeg kan.

Hva er det som inspirerer deg/dere til å lage musikk?
– Kan bare snakke for meg selv, men det er noe jeg kjenner jeg trenger å gjøre. Gode inspirasjonskilder er annen musikk, konserter, tv-serier og trillere. Så «Dexter» og «Breaking Bad» i den mest kreative skriveperioden.

Hva er viktigst live, musikk eller scenefremteden?
– Man trenger en god blanding her. For Djerv er selvfølgelig musikken det viktigste. Men det verste jeg vet er å dra på konsert der bandet ser ut som om de kjeder seg på scenen. For meg er formidling av musikk mye mer enn bare toner og ord. Formidling av musikk er også innlevelse.

Hvem er Norges beste band/soloartist?
– Det er mange å nevne, og det i flere sjangere, men dersom jeg holder meg til rock- og metallsjangeren går jeg for Immortal som er fantastisk. Jeg synes også at Obliteration er et av Norges mest interessante band. Shining, Kvelertak og Sarke må også nevnes.

Og hvem er den verste?
– Jeg synes det i grunnen er veldig mye drit. Værst synes jeg det er når folk ikke kan instrumentet sitt og dette ser man i alle sjangere, men skranglerock er nok ikke helt min greie, altså.

Intervjuet er publisert tidligere. Du kan lese hele intervjuet her.

 

Dunderbeist

I fjor slapp Dunderbeist sitt selvtituelert nye album, og det første albumet på norsk. Og i februar i år kom det kritikerroste albumet «Black Arts & Crooked Tails». Her har de samlet sine sterkeste engelskspråklige låter, melder de. Materialet er hentet fra bandets to første album – «Second Hand Theft»(2008) og 8 «Crows & Counting» (2009) – og inneholder dessuten to ferske låter.

Dunderbeist – Through the Peephole

Sjekk turnédatoene her:
15.03 Sogndal – Meieriet
16.03 Sandnes – Tribute
17.03 Arendal – Karma Bar
22.03 Bergen – Kvarteret
23.03 Ski – Rådhusteateret
24.03 Rena – Biblioteket Pøbb og Scene
29.03 Trondheim – Blæst
30.03 Asker – Radar Scene
31.03 Porsgrunn – RIP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter