Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Maria Santi Bagtas Anbefalinger 16. mars 2012

Vinterfestuka i Narvik 9.-18. mars 2012 – en kulturfestival med bredde!

Forsiden av festivalavisen for VU 2012

 

Byen koker.
En uke i året kastes alle ut i en uhemmet gledesfest.
En ni døgns festival, fylt med konserter, dans, teater, kunst, utstillinger og gateliv er i gang.  I en by uten søvn.

Stiftelsen Vinterfestuka

 

 

 

 

 

 


Vinterfestuka i Narvik
er unik – det er Norges nest eldste kulturfestival og den festivalen i Nord-Norge som registrerer flest besøk, over 40.000! I ni døgn feires Rallaren, Svarta Bjørn og byggingen av jernbanen mellom Kiruna og Narvik rundt år 1900. Festivalen arrangeres i år for 57. gang og er i følge daglig leder for festivalen, Robert Gustafsson, ”en breddefestival med både verdenskjente, populære artister til spennende små musikalske produksjoner som overrasker og inspirerer.”

 

Årets program byr på hele 60 ulike konserter fordelt på 14 scener! Her er det musikk for enhver smak; fra kjente band og artister som engelske Uriah Heep, Bo Kaspers Orkester, Bjørn Eidsvåg, Ingrid Bjørnov og LidoLido til de litt smalere og mer utradisjonelle No Border Orchestra – et band bestående av musikere fra Serbia, Armenia, Bulgaria og Norge, New York-trommisen Sean Noonan og den nordnorske ekstrem-metallduoen Endolith.

Bjørn Eidsvåg-konsert i Lokstall 1 onsdag 14. mars kl. 21.00: Det er alltid lun og atmosfærisk stemning når Lokstall 1 i Narvik tas i bruk som konsertarena. I følge Bjørn Eidsvåg med band er det alltid god akustikk i lokstallen. Utsolgt konsert med 700 besøkende. Foto: Espen Dalmo.

Bjørn Eidsvåg-konsert i Lokstall 1 onsdag 14. mars kl. 21.00: Det er alltid lun og atmosfærisk stemning når Lokstall 1 i Narvik tas i bruk som konsertarena. I følge Bjørn Eidsvåg med band er det alltid god akustikk i lokstallen. Utsolgt konsert med 700 besøkende. Foto: Espen Dalmo.

I tillegg til musikalske opplevelser, står det også danse- og teaterforestillinger, utstillinger, litteratur og flere konferanser på programmet. Totalt omtrent 170 ulike arrangementer.

Den første lørdagen i Vinterfestuka er først og fremst viet barna og det tradisjonsrike kostymetoget som går gjennom sentrum fra kl. 12.00. Flere tusen personer møtte i år opp for å delta i Barnas kostymetog, og det viste seg å bli historiens lengste.

Barnas kostymetog under Vinterfestuka 2012. Foto: Maria Santi Bagtas

Barnas kostymetog under Vinterfestuka 2012. Foto: Maria Santi Bagtas

Pia og Michal deltok i Barnas kostymetog som Minnie Mus og løve. Foto: Maria S. Bagtas
Pia og Michal deltok i Barnas kostymetog som Minnie Mus og løve. Foto: Maria S. Bagtas


Konsertanmeldelser fra Vinterfestuka 2012 kommer – følg med på bloggen!

Én kommentar til “Vinterfestuka i Narvik 9.-18. mars 2012 – en kulturfestival med bredde!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter