Søk Meny Lukk
Lukk
Sean Noonan - en trommeslager i verdensformat.
Av: Maria Santi Bagtas Anbefalinger 16. mars 2012

VU 2012: Sean Noonan’s Breewed by Noon

Sean Noonan - en trommeslager i verdensformat.

Sean Noonan – en trommeslager i verdensformat.

Tirsdag 13. mars kl. 22.00 – Mørkholla, Narvik kulturhus

Sean Noonan’s Breewed by Noon
– en releasekonsert for det nye albumet «Set the Hammer Free»

Tekst: Mikael Santi Bagtas og Maria Santi Bagtas

Trodde du at du hadde hørt det meste innen musikk? Da har du ikke opplevd den verdenskjente New York Jazz Rock trommisen Sean Noonan live! The New York Times skriver at han gjør tilnærminger til postmoderne jazz og verdensmusikk som er ”unique and stunning”.

Vinterfestuka i Narvik kjennetegnes av å skulle tilby noe for alle – en breddefestival. Kveldens konsert er et tydelig bevis på dette. I samarbeid med Narvik Jazzklubb har årets festival klart å få en trommeslager av verdenskaliber til å komme helt fra Brooklyn’s undergrunn til intimscenen ”Mørkholla” på Narvik kulturhus.

Konsertlokalet var fullt av et ganske voksent publikum. Ikledd nikkers, afrikansk nasjonaldrakt og kamuflasje-kilt, satte trioen raskt stemningen for kvelden. Det viser seg ganske raskt at Sean Noonan briljerer og kan trygt kalles en mester på trommer. Noonan er imidlertid ikke det man kan kalle en standard trommis. Han er også en lidenskapelig storyteller eller performance musiker, noe som var en tydelig rød tråd gjennom hele konserten.

Sean Noonan med band under Vinterfestuka i Narvik 2012. Foto: Espen Dalmo

Sean Noonan med band under Vinterfestuka i Narvik 2012. Foto: Espen Dalmo

Musikken beskrives av andre som postmoderne jazz, men gir også en viss følelse av alternativ rock. Undertegnede fikk små assosiasjoner til band som Primus, Muse og faktisk Madrugada. Dette er nok et band for ekte jazzentusiaster, men også for de som er åpen for nye musikalske impulser. Med mange taktskifter og tempovariasjoner kreves det nok en viss musikalsk åpenhet utover den mer mainstreame jazz-sjangeren fra publikums side.

Alt i alt en musikalsk opplevelse av de sjeldne – undertegnede ble overrasket over Noonans formidlingsevne; Konserten opplevdes mer som et musikalsk maleri/teaterstykke enn en standard konsert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter