Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 24. mars 2012

Efterklang: Verdenspremiere i Sydney Opera House

I snart 10 år har Efterklang med sine album «Tripper» (2004), «Parades» (2007) og «Magic Chairs» (2010) eksperimentert og, ja, fornyet popmusikken.
Av: Victor Josefsen / Foto: Rasmus Weng Karlsen

Efterklangs streben etter videreutvikling har hatt stor innflytelse på gruppas mange livekonserter, enten det har vært samarbeid med klassiske orkestre som Britten Sinfonia og DR UnderholdningsOrkestret (Performing Parades tour) eller i selskap med sine foreldre i Vincent Moon og Efterklangs film An Island fra 2011.

Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at Efterklang  nå har valgt å presentere sitt nye album ved å opptre sammen med Sydney Symphonys orkester i Sydney Opera House 26. mai. Konserten blir dermed verdenspremiere for Efterklangs fjerde album «Piramida», som slippes via 4AD/Playground senere i år.

 

 

Efterklang, som nylig ble redusert til en trio, har jobbet med sitt nye album siden august i fjor. Foran denne konsertbegivenheten har bandet samarbeidet med den klassiske komponisten Missy Mazzoli (Kronos Quartet, Victoire), Karsten Fundal (Under Byen, Choir of Young Believers) og Daniel Bjarnason (Sigur Rós, Múm).

I tillegg har de også invitert Peter Broderick på klaviatur, Katinka Fogh Vindelev til koret og Toby Dammit på trommer (har tidligere spilt med bl.a. Iggy Pop og Rufus Wainwright).

 

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka. Bare klikk på lenkene.

3 kommentarer til “Efterklang: Verdenspremiere i Sydney Opera House”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter