Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 30. mars 2012

Søvnløse netter i Bodø

Det Hove-aktuelle bodøbandet Dilillis kom for en måned siden ute med debutalbumet, Dilillis e snill. Nå er videoen til låten «Søvnløse netter» ute, og på låten og videoen har de med seg Joddski som gjest. Sjekk også ut andre musikknyheter fra Bodø!
Av: Victor Josefsen

Dilillis har siden oppstarten i 2007 gledet fødebyen Bodø med sine konserter. Med Magnus Eliassen som produsent spilte de inn debutalbumet Dilillis e snill, og de har fått med Jørgen Nordeng (Joddski), Thomas Litangen (Kråkesølv) og nevnte Magnus Eliassen som bidragsytere.

Tekstene er åpenhjertige og direkte om blant annet bandets indre konflikter, kjærlighet, lokalpatriotisme og søvnløse netter. Musikkvideoen til «Søvnløse netter» er en relativt dyster affære, regissert og filmet av bandet selv.

 

Mer fra Bodø

 

Etter å ha frigjort et par låter på nett, samt levert konserter under årets by:Larm, er det nå duket for første radiosingel fra Hålogalandslaget. Rapduoen fra nord, Joddski og RSP (tidligere henholdsvis Tungtvann og Kompani 69), har her fått med seg Pumba, og leverer en seig og innstendig oppfordring med kuttet «Dans» til alle om å komme seg ut på gulvet og nettopp danse. Eller er det noe helt annet de gjør? Og kan nordmenn egentlig danse i dubsteptempo?

Hålogalandslaget – Rop, klapp og tramp (sluppet i februar)

Debutalbumet deres, Aggrokultur, slippes 07. mai 2012

 

Nagel, med medlemmer som har vært eller er med i band som Dubel Darr, Kråkesølv, Schtimm og Æ & Dem, er klare med sitt nye album Frihelg. Det er hele tolv år siden siste utspill. Utgitt av Smart Patrol Records som tidligere har gitt ut artister som Magnus Eliassen, The Spectacle, Beyond The Fences, Manna, Tungtvann og Karlsøy Prestegaard.

Nagel – Lekestue (Fra albumet Frihelg)

Bodø-labelen Beyond Records utgir også eldre materiale som enten aldri har vært utgitt, eller som til nå ikke har vært tilgjengelig i digitalt format. Og ga nylig ut EP’en «Før» med Laura. I fjor ga de ut The Spectacles I, Fail.

 

 

Kråkesølv: Nytt album til høsten
Sist men absolutt ikke minst! Kråkesølv kommer med det det vanskelige tredjealbumet til høsten, og slipper smakebiter i sommer.
Vil Kråkesølv sette kronen på verket med sitt tredje album?

Her følger anmeldelsene av de to første skivene.

KRÅKESØLV

TRÅDNØSTING (2009)

DIGER / MUSIKKOPERATØRENE

5

Bodø har, til tross for et relativt beskjedent innbyggertall, et solid musikkmiljø å vise til. Byen har blant annet status som landets reggaehovedstad, godt representert ved band som Irie Darlings og Manna. Punk og hardcore har også hatt et godt fotfeste i Nordlandsbyen, med alt fra 70-tallets Hjertesvik A/S til 00-tallets The Spectacle. Vi skal heller ikke glemme at Norges kanskje beste postrockband, Youth Pictures of Florence Henderson, oppsto i og rundt studentmiljøet i byen.

Kråkesølv er den siste krumtappen på lista, og ikke bare det. Her snakker vi fort om det beste bandet som noensinne har kommet ut fra Bodø. Det har vært en del forventninger knyttet bandets albumdebut, helt siden en selvtitulert EP kom ut i forkant av årets by:Larm. Kråkesølv er ikke snauere enn at de har feid all tvil til side med sin 90-tallsinspirerte indierock, kombinert med tekster på klingende nordlandsk.

Band som Built to Spill og Sunny Day Real Estate har nok spilt en viss rolle i bandmedlemmenes musikalske oppvekst. Kråkesølv har uansett skapt et unikt uttrykk, ikke minst takket være nordlandsdialekten. Kombinert med bandets underfundige omgang med melodier, og hverdagslige, men lekne tekster, er Trådnøsting et av årets desidert beste norske album. // Rune Aas

 

KRÅKESØLV

BOMTUR TIL JORDA (2010)

KRÅKESØLV / MUSIKKOPERATØRENE

5

Bodøværingene forårsaket lange lister med gode kritikker både med debuten Trådnøsting (2009) og oppfølgeren Bomtur til jorda (2010). Låtene på Bomtur til jorda er mer åpne enn forgjengeren. Velarrangert, inkludert de uvørne gitarbroddene, og melodinjer som på en sjarmerende og ubesværet måte smyger seg lekent inn på deg. Eklektisk og fengende. Den søkende eksperimenteringen er holdt i hevd og det tar litt tid før musikken synker inn. Slikt er jo ofte et kvalitetstegn, og Bomtur til jorda har vokst over tid, absolutt.
Sjekk også ut Bodø-kollegaene Cold Mailman og albumet Relax; The Mountain Will Come To You, som Kråkesølv har gitt ut på sitt eget plateselskap. Et album, som i motsetning til Bomtur til jorda, dessverre har druknet blant albumslippene fjor høst. Så huk tak i begge. // Victor Josefsen

Anmeldelsene er tidligere publisert.

 

Andre Bodø-utøvere vi kommer tilbake til: Cold Mailman, Kollwitz, Ihab, Eline Thorp mfl.

 

Til Alle Barna

Til slutt hekter jeg på en personlig (og heller ukjent) Bodø-favoritt. Til Alle Barna sine post-punk/new wave låter «Oppstilling (I’s Not That Hard To Be») og «Vitsen Med Det Hele».

 

Opprinnelig utgitt på kassettsingel (med de cooleste versjonene etter min mening) i 50 eks med finfine vedlegg og det hele.

Til Alle Barna – Oppstilling (Her fra samlern 3CD Tiddelibom – Bodø Rockeklubb 1979-1994)

 

 

Les også om Sirkus Eliassen

 

5 kommentarer til “Søvnløse netter i Bodø”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter