Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 31. mars 2012

12,8 mill til konsertopplevelser over hele landet

Oddpop

Kulturrådet har delt ut 12,8 mill kr til 178 konsertarrangører over hele landet. Det har i denne runden vært ny rekord i antall søknader til arrangørordningen.

Hele 290 søknader kom inn til fristen, og det ble søkt om til sammen 50,5 mill kr. Arrangørutvalget, som behandler søknader fra arrangører fra alle sjangre, kirkemusikk og festivaler ledes av rådsmedlem Arnfinn Bjerkestrand.

– Det er en tydelig tendens at det foregår en profesjonalisering av arrangørfeltet. Det gjelder alle sjangre, men vi ser det tydeligst i folkemusikkfeltet. Det er svært gledelig, sier Bjerkestrand.

Alle fylker er representert med tilskudd fra Kulturrådet.

– Utvalget har vært særlig opptatt av en god geografisk spredning og å bygge opp lokale arrangørnettverk, sier Arnfinn Bjerkestrand.

Etter omleggingen av Rikskonsertenes offentlige konserter har ordningen blitt styrket og er på totalt 21,7 mill. kroner. Kirkemusikkordningen er på 6,97 mill. kroner.

– Utvalget har delt ut tilskudd til Farsund Jazz og viseklubb i sør til Longyearbyen bluesklubb på Svalbard i nord. Det blir konsertserie i Bergen Domkirke i vest og Rockhuset i Halden i øst. Alle musikksjangere representert i denne tildelingsrunden, sier Bjerkestrand.

Arrangørstøtte
Kirkemusikk

(NTB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter