Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. april 2012

Infernofestivalen – i kveld braker det løs

Infernofestivalen kan for tolvte året på rad by på fire dager med beksvart metal påske i hovedstaden. I kveld er det klubbdagen med alt fra lovende norske band til drone-doom metal pionerene Earth.
Av: Victor Josefsen / Foto: Michael Wiesner

Fredag 6. april, i et to-timers langt foredrag på Inferno Music Conference under Infernofestivalen, vil King og Geir Bratland i God Seed avsløre hvordan de har jobbet for å lage en ny retning for deres sjanger black metal.

For noen år siden forlot Gaahl og King Gorgoroth og dannet sin egen versjon av Gorgoroth. Men Oslo tingrett slo fast at det var Infernus som hadde alle rettighetene til bandnavnet. Gaahl og King skiftet navn på bandet til God Seed.

I 2012 brenner det godt rundt God Seed
I mars kom beskjeden om at Gaahl og King har omgruppert og de presenterte ny line-up. Og et nytt album er på trappene. All musikk er allerede skrevet og spilt inn på forskjellige steder i Norge. Utgivelsesdatoen er foreløpig ikke satt.

”Alle medlemmene i God Seed har blitt nøye plukket ut for deres musikalske ferdigheter og hengivne personligheter. Vårt mål er å utgi et album som vil låte annerledes enn hva vi har gjort tidligere. De nye medlemmene har vært veldig viktige for å lage en sound som forhåpentligvis vil bli sett på som unik og definerende for God Seed’s nye sound. Fra dette øyeblikk skal ikke God Seed sees på som en duo, men som et band med 6 medlemmer.” – King

God Seed

King og Geir Bratland på Inferno Music Conference
I et to-timers langt foredrag på Inferno Music Conference under Infernofestivalen vil altså King og Geir Bratland i God Seed avsløre hvordan de har jobbet for å lage en ny retning for deres sjanger black metal. De vil gi detaljer og innsikt i arbeidsprosessen og filosofien bak det kommende nye God Seed albumet.

Deltakerne vil bli de første som får høre materiale fra det kommende albumet og en diskusjon om tankene bak komposisjonene.

”Jeg ser virkelig frem til å presentere den nye musikken jeg har jobbet med de siste to årene. Vi har lagt ned mye arbeid i å lage noe veldig unikt. Vi vil gi noen forhåndsvisninger fra det nye God Seed albumet, men enda viktigere; vi vil gi en detaljert presentasjon om hvordan vi lagde låtene. Geir vil demonstrere hvordan han har lagd støyen og keyboard arrangementene på innspillingen.” – King

Fredag 6. april. Sjekk også nettsidene til Infernofestivalen.

Nekromantheon. Pressebilde

Indie Recordings Labelnight
Det nye albumet til God Seed kommer via Indie Distribution, som også presenterer Indie Recordings Labelnight på Infornfestivalen sin klubbdag i kveld, 4. april.

John Dee.
20:30 Ribozyme
– Det er merkelig fengende. Det er noe eget. Det som vel må være ribozymet, Spirit om det nye albumet Presenting the Problem.
21:30 Dunderbeist
– I år kom det kritikerroste albumet Black Arts & Crooked Tails.
22:30 Nekromantheon
– Nekromantheon har fått sekser på sekser for debutalbumet Rise, Vulcan Spectre.

Resten av Infernofestivalens klubbdagprogram 4. april

Rock In
22:00 Cleaver
– Dødsmetall / Metall / Thrash, står det på MySpace-siden til trondheimsbandet.
23:00 Magister Templi
– ‘Lucifer’ is brimming with old school riffs and a thirst for the occult, skriver Terrorizer om singelen. Er med på CD’en til Terrorizer’s Secret History of Doom.
00:30 Solstorm
– Ligger på Metal Hammer Norways liste over de 20 artistene de har mest troen på i 2012.

Victoria
21:20 Ô Paon
– Feiende flott franskspråklig, sår høst-indie perfekt til forblåste regnværsdager og tunge stunda, skriver Tigernet.
22:15 Mount Eerie
– Et sted hvor sønner av svartmetall og indie-kids kan møtes, Bergen Offentlige Bibliotek om skiva Wind’s Poem (2009).
23:15 Earth
– Drone-doom metal pionerene.

Unholy
23:00 Gate to Khaos
– Gate To Khaos is black metal with attitude, Eternal Terror om den selvutgitte skiva Decay (2010).
00:30 Execration
– Deres mørke og vekselvis seige og mer oppjagede metal er et friskt tilskudd til den black metal-orienterte ekstremscenen i Norge, Dagbladet om årets by:Larm konsert.

Blå
20:30 Chton
– Nytt album og Infernojobb. Trønderne vet å ta seg god tid mellom utgivelsene, men nå vanker det nytt materiale, heavymetal.no.
21:30 Manifest
– På samtlige av albumene har Manifest vist at det er mye styrke og vilje bak bandets musikk, metal-norge.com.
22:45 Hellish Outcast
– Hellish Outcast fra Bergen skal slippe debutalbumet Your God Will Bleed i april. Før den tid pirrer de oss med en ny musikkvideo. Digg, Pyro om videoen «Face Forced Down».

Revolver
23:30 Kirkebrann
– The band is recognized by the cold sound of T.N.B.M. Inspired by Darkthrone, Gorgoroth, Burzum, Marduk, står det her.
00:30 ViðR
– Har begge støvlene godt plantet i den norske svartmetall tradisjonen og er inspirert av band som Darkthrone, Isengard og Mayhem, står det på Urørt-sidene til ViðR.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter