Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. april 2012

Ane Brun covrer Arcade Fire

Videoen til Ane Brun er opprinnelig spilt inn for Voice Project, en organisasjon som jobber for fred og for å synliggjøre lidelsene til særlig kvinner i Nord-Uganda. Se den etter vår aldri så lille Arcade Fire plategjennomgang

 

Av: Victor Josefsen / Foto:Knotan

 

 

Arcade Fire, med ekteparet Win Butler og Reginé Chassagne i spissen, var på alles lepper for en del år siden (de ble blant annet hyllet av Björk og Bono), og har solgt millioner verden over. Det som var så spesielt med Arcade Fire var at de tok indierocken et steg videre. Candierne videreførte den gangen, med albumet Funeral (2004), intensiteten til 90-talls-indieband som Pixies, mens de dro ut lyden i widescreen format. Resultatet ble symfonisk indie. Herlig sådan.

 

Før innspillignen av Neon Bible (2007) kjøpte bandet en kirke i utkanten av hjembyen Montreal, som de bygde om til et studio, og kirkeorgelet ble dermed innført som et nytt instrument i bandet. Ellers prøvde gjengen seg på sjangere som rockabilly og blues. Åpningksuttet «Black Mirror» er omtrent som fra Funeral, men en anelse mørkere, noe også tittelen indikerer. Tittelkuttet «Neon Bible» blir vel stillestående, men Arcade Fire viste her at de fortsatt behersket låtskriverkunsten i f.eks. melodisøe «Intervention».

Arcade Fire viste med Neon Bible at de fortsatt absolutt holdt koken, selv om de låter mer avdempet enn på Funereal.

 

Og at de forsatt holdt koken beviste de på ny tre år senere med sitt tredje album The Suburbs (2010). Jeg overlater avslutningsordene om Arcade Fire og The Surburbs til to anmeldere i Aftonbladet og Expressen.

«Arcade Fire kommer från en indiescen där ”less is more”. Men precis som på de två förra albumen, Funeral och Neon Bible, är behållningen med gruppen att de gör tvärtom. Mer är verkligen mer. Låtarna är lika storslagna som David Bowies serenader ”Teenage Wildlife” och ”Because You’re Young” från Scary Monsters. Eller som ett shoegazerband spelat in en skiva med Queen.» // Aftonbladet

«Med The Suburbs tar sig Arcade Fire upp bland de riktigt stora på allvar.» // Expressen.

 

Ane Brun » Arcade Fire «Neighborhood #1 (Tunnels)»

Og her er originalen.

Arcade Fire – Neighborhood #1 (Tunnels)

Jeg hekter på «Neighborhood #2 (Laika)», en personlig Arcade Fire-favoritt!

Arcade Fire – Neighborhood #2 (Laika)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

3 kommentarer til “Ane Brun covrer Arcade Fire”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter