Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 9. mai 2012

Wim Wenders’ hyllest til koreograf Pina Bausch

Pina er en hyllest til koreograf Pina Bausch og hennes legendariske kompani Tanztheater Wuppertal. Den hadde sin verdenspremiere på Berlin filmfestival og kom på kino i Norge november 2011.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

I fjor fikk også Den Norske Opera & Ballett besøk av dette kompaniet som hadde fire forestillinger av Pina Bausch’ stykke Vollmond på hovedscenen. Dette var aller første gang Tanztheater Wuppertal kom til Norge. Vollmond er også et av de fire dansestykkene som utspiller seg i Wenders’ film.

Pina Bausch døde i 2009, like før innspillingen av filmen. Wim Wenders var en personlig venn av Bausch. De hadde lenge snakket om å lage en film sammen, men ikke før 3D-teknologiens utvikling skjøt fart de siste årene følte Wenders at han hadde funnet den riktige måte å formidle Bausch’ unike danseteater på. Når teknologien endelig var kommet dit hvor Wenders ønsket, døde koreografen og filmen ble i stedet hans og kompaniets hyllest til en legende i danseverdenen.

Filmen benytter 3D på en måte man ikke ser til vanlig på kino og markerte et nytt comeback for regissør Wim Wenders. Pina er regissørens beste film siden Buena Vista Social Club (1999).

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter