Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 21. mai 2012

Katzenjammer har solgt til gull i Tyskland

Katzenjammer har solgt 100 000 album i Tyskland. Og det i et marked og med et produkt (CD’en) som i flere år har vært erklært død og begravet.

Av: Victor Josefsen

I slutten av mai kommer spesialutgaven av A Kiss Before You Go: CD pluss Blu-Ray med konsertopptak fra en utsolgt konsert i Tyskland i fjor, akkompagnert av en ny video til singelen «Land of Confusion», ja, det er en cover av Genesis 80-talls-hit. Og det vil kanskje dytte det tyske platesalget i retning neste milepæl, platina-plate.

 

Katzenjammer – Land of Confusion (Live)

 

Katzenjammer ga også ut album i Storbritannia 7. mai og la ut på turné over hele øyriket fra 17. mai, og spiller dessuten på festivaler over hele Europa i sommer

Steve Lamacq (John Peels arvtager i BBC) kalte Katzenjammer «det beste jeg har sett på Glastonbury» da de spilte der i fjor, og har siden skaffet mye radiospilling for singlene «I Will Dance (When I Walk Away)» og «Rock, Paper, Scissors».

 

For øvrig har et stykk Katzenjammer Marianne Sveen, nylig sluppet del to av sitt soloprosjekt. Dandylion har vært Marianne Sveens soloprosjekt siden 2004. Det begynte som et akustisk singer/songwriter-prosjekt, men etter hvert som Mariannes lidenskap for arrangementer, produksjon og innspilling utviklet seg skjedde det samme med musikken.

På debutalbumet Images Under Construction har hun med noen få unntak skrevet, fremført og produsert all musikken. Del én i triologien ble sluppet i januar i år, del to ble sluppet den 11. mai og den tredje og siste delen slippes til høsten.

Verdt å merke seg: Jarle Bernhoft er med på albumet, både som duettpartner og som bassist.

 

Du kan låne musikk både av Katzenjammer og Jarle Bernhoft på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.


      
        
			

4 Responses to Katzenjammer har solgt til gull i Tyskland

 1. Pingback: Musikk » Thåström – Operataket, Oslo, 2. august med Ingrid Olava og Stein Torleif Bjella special guests

 2. Pingback: Musikk » Thåström – Operataket, Oslo, 2. august med Ingrid Olava og Stein Torleif Bjella som special guests

 3. Pingback: “Gold” Selling Katzenjammer & Dandylion’s Solo Path | Katzenjammer Nation

 4. Pingback: Musikk » Team Me klar for Europaturné

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.