Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 28. mai 2012

Spretten sommerlåt fra The Captain & Me

The Captain & Me kom med det kritikerroste albumet Migrant i fjor. Nå er de på banen igjen med en spretten sommerlåt i bandets kjente verdenspop-terreng, meldes det. Ta en lytt!

Morten Krane og Even Vaa i The Captain & Me forteller om den nye singelen.

«Låta forteller om kunstneren Wigand Witting, som står bak det ødelagte tyrkisk-inspirerte fonteneanlegget i Görlitzer Park i Berlin, i det han sniker seg inn i anlegget på natta for å prøve og rette opp skadene før det er for sent.»

«Fontenen sto ferdig høsten 1998, og er inspirert av naturlige bergformasjoner i Tyrkia. Men allerede noen uker etter åpningen begynte anlegget å slå sprekker. Det viste seg at Witting hadde brukt stein importert fra Portugal som ikke tålte frost. Anlegget måtte til slutt slås i stykker av sikkerhetsgrunner, og er i dag en inngjerdet, nedtagget ruin i parkens vestre del. Wigand Witting ble i 2000 dømt til å betale 1,1 millioner euro i erstatning til Berlin by. Så vidt vi vet, har han ikke betalt.»

– Vi vil spille en del konserter i sommer, der er ikke alt på plass ennå. Mulig det blir en musikkvideoinnspilling også i løpet av de næmeste ukene. Vi jobber også for å kunne dra på en serbisk verdensmusikkfestival. Resten av plata blir spilt inn i begynnelsen av september også gir vi den ut så raskt som mulig etter det, forteller The Captain & Me-medlem Alexander Bosrup Karlsen til Deichman musikkbloggen.

The Captain & Me sitt fjorårsalbum Migrant er et konseptalbum om en nigeriansk flyktnings kronglete vei fra Lagos til Kanariøyene, via nattlige ørkenvandinger, et fiendtlig innstilt Libya, et hermetisk lukket Ceuta og en hasardiøs havkryssing. Ved å fortelle denne historien ønsker bandet å belyse en problematisk og ofte forbigått del av nord/sør-spørsmålet. Dette er en reise som stadig foretas av unge afrikanske menn, og det sies at minst én av fire omkommer underveis.

Bandets tidligere sjanger, balkan-country, har blitt forlatt til fordel for mariachi, 70-talls softrock og afrikanske rytmer, men de er gjennom vokalharmoniene, et rikholdig instrumentgalleri og det fyldige lydbildet fortsatt gjenkjennelig.

Migrant ble blant annet av Dagbladet tatt med på lista over de beste norske platene i 2011. Og tidligere Spirit-skribent og næværende GAFFA-redaktør Øyvind Rones skrev følgende: «Det er nesten slik at vi endelig fått oss en egen utgave av Calexico».

The Captain & Me har tidligere gitt ut to plater: Automata i 2006 og Leave Your Friends And Family i 2009.

The Captain & Me

Du kan låne albumet Migrant (2011) av The Captain & Me på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

Én kommentar til “Spretten sommerlåt fra The Captain & Me”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter