Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 31. mai 2012

Solveig Slettahjell og Gregory Porter inntar Operataket

Oslo Jazzfestival innviet Operataket som konsertarena, med Antony and the Johnsons og Operaorkestret i 2009, og i år vender festivalen tilbake med Solveig Slettahjell, Gregory Porter og Kringkastingsorkestret.
Av: Victor Josefsen / Foto: Andreas Frølan

Gjennom 12 år som artist har jazzvokalisten Solveig Slettahjell satt tydelige spor hos publikum, og hun er kanskje mest kjent fra Slow Motion Orchestra.

 

 

Slow Motion Orchestra har gitt ut seks album, og 2005-utgivelsen Silver ga bandet en Spellemannpris. Bandets nyeste utgivelse, Tarpan Seasons, kom i 2009, og førte til omfattende turnévirksomhet både her hjemme og i Europa. I fjor ga for øvrig Solveig Slettahjell ut coverlåtsamlingen Antologie sammen med Morten Qvenild. Også denne utgivelsen ble godt mottatt.

 

Gregory Porter. Foto: Vincent Soyez

 

Gregory Porter er blitt hyllet av Wynton Marsalis og omfavnet av Jools Holland så vel som Jamie Cullum og Carole King. I 2010 gjorde Porter suksess med CD-en Water. Oppfølgeren, Be Good, kom tidligere i år og gikk rett opp på førsteplass på jazzlistene til iTunes og Amazon. I år gjester han en rekke av verdens største jazzfestivaler som North Sea Jazz, Jazz de Montréal og Monterey Jazz Festival, i tillegg til Oslo Jazzfestival.

 

 

Både Solveig Slettahjell og Gregory Porter skal fremføre et utvalg av egne låter sammen med Kringkastingsorkestret, men Slettahjells repertoar vil også inkludere noen av coverlåtene som etter hvert også er blitt hennes egne.

Konserten arrangeres i samarbeid med Kringkastingsorkestret og Den Norske Opera & Ballett, og finner sted torsdag 16. august.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter