Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 6. juni 2012

The Megaphonic Thrift: Skikkelig på TUR / Fire Walk With Everyone video

Foto: Camilla Holm Birkeland

The Megaphonic Thrift har fått fete konsertjobber i sommer. Les deres turnéhistorier.

Største nedtur fra turnélivet?
– Den største nedturen når man er på turné er å komme frem til en venue, dritsultne, uten at noe er rigga opp og uten getin-mat. DA blir det fort lavt blodsukker og dårlig stemning.

Største opptur fra turnélivet?
– Vi har ikke én opptur som skiller seg ut som den aller største, men det dukker liksom opp nye ting hele tiden som betyr mye. Generelt sett kan oppturer fra turnélivet oppsummeres slik: Bra venuer, fulle konserter, god stemning, fine backstager. Sol. Fridager med venner. Nye venner. God mat, god drikke, fine hoteller og korte kjøreturer.

Hva er de tre viktigste personlighetstrekkene som et bandmedlem må ha for å overleve på veien?
– Man må være tålmodig, tåle å være sosial 24 timer i døgnet og ikke være alt for opptatt av renslighet. (Man må takle skitne, lugubre overnattingssteder, og man må av og til kunne ha på seg samme trusa mer enn en dag).

Hvordan overleve langturer i bil?
1. Lære seg å sove i bil.
2. Sørge for å ha Macen full av serier og filmer.
3. Ha nok av spill på iPhonen.
4. Ha en god dj i forsetet.
5. Gjennomføre sjokklufting et par ganger om dagen for å løse opp etsende
kroppslukter før de kronisk fester seg til seter, tak og gulv.

Beste «på veien»-låtene å høre på i bandbussen?
Neu – Isi

Unknown Mortal Orchestra – FFunny FFriends

The Gin and Tonic Youth – Hands Filled with Glue (Les mer om Gin and Tonic Youth)
Flaming Lips – Race for the Prize

Radiohead – Knives Out

Magnetic Fields – California Girls

Les resten av The Megaphonic Thrift: Skikkelig på TUR.

For en måned siden kom det ny video fra The Megaphonic Thrift, laget av Mona Lerche.

Linn Frøkedal(The Megaphonic Thrift):
«Fire Walk With Everyone» beskriver forskrudde virkelighetsoppfatninger, og følelser rundt dette. Å se forvridde refleksjoner av ting – som i en drøm, eller i en eller annen psykotisk tilstand, hvor man taper kontakten med virkeligheten og tegner seg sitt eget bilde av hva som skjer rundt en. Man trer inn i en hallusinasjon eller en vrangforestilling, som fører til tankeforstyrrelser. Virkeligheten falmer og det bisarre stikker seg frem som noe plagsomt og intenst.

The Megaphonic Thrift – Fire Walk With Everyone

Mona Lerche:
Mye av inspirasjonen kom fra okkulte kvinnelige samfunn, alt fra 90-tallsfilmen The Craft til et klipp jeg fant på YouTube med den katolske nonnen Dolores Hart. Mennesker som gir livet sitt til en usett kraft som de besjeler og gir liv til gjennom sine offer og sin dedikasjon. Anatomi og dyretegningene innmellom alt skal leke litt med underbevisstheten på en dramatisk og kanskje også humoristisk måte. Vi filmet videoen i Upstate New York der skogen er veldig inspirerende og massiv. Jeg følte det ville passe til sangen som har et hypnotisk driv og som tar stadige soniske avstikkere.

Her følger anmeldelse av den siste skiva til The Megaphonic Thrift:

THE MEGAPHONIC THRIFT

THE MEGAPHONIC THRIFT

NEUES RECORDS / TUBA

5

ET STEG VIDERE // Albumet åpner med heftig tromming og støygitarer i «Tune Your Mind». Etter hvert smettes et melodiøst fengslende shoegaze-aktig refreng inn. Og «Moonstuck» er delvis flytende shoegazetapning av god kvalitet. I andre låter, som for eksempel «Raising Flags» og Twin Peaks-referansen «Fire Walk With Everyone», går The Megaphonic Thrift atter en gang Sonic Youth i næringa, uten at det er noe gærent i det, tvert i mot. For, som med Sonic Youth, utforsker The Megaphonic Thrift sitt eget univers av melodier og støyende gitarkaskader. Denne gang liker jeg særlig hvordan de har flettet inn de nevnte stemningsfulle refrengene med kvinnevokal; de gir effektfull kontrast til støygitarene. Ellers er soundet større i forhold til siste utspill (i likhet med Maribels Reveries). Og det er et par låter her som ikke er, hva skal jeg si, typisk, The Megaphonic Thrift, og de funker bra de også. Jeg er ikke så opptatt av den evinnelige band-må-utvikle seg greia. så lenge låtene er gode og uttrykket er egenartet, så holder det i massevis for meg. Med The Megaphonic Thrift får du alle fall i pose og sekk. / VICTOR JOSEFSEN

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

The Megaphonic Thrift: Konserter:

Jun 23 Bergenfest Bergen, Norway

Jul 06 Roskilde Festival Roskilde, Denmark

Jul 27 Fres Festival Fresvik, Norway

Jul 28 Storsjöyran Östersund, Sweden

Aug 18 Parkenfestivalen Bodø, Norway

Du kan låne det siste albumet av The Megaphonic Thrift på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

5 Responses to The Megaphonic Thrift: Skikkelig på TUR / Fire Walk With Everyone video

  1. Pingback: Musikk » Albumanbefaling: The Megaphonic Thrift – The Megaphonic Thrift

  2. Pingback: Musikk » Brillefin shoegaze av den gamle skolen

  3. Pingback: Årets album 2012 / Lyden av 2013 : Deichmans musikkblogg

  4. Pingback: Musikksynserbingo : Deichmans musikkblogg

  5. Pingback: Ringo Deathstarr til 3 norske byer! | Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.