Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 9. juni 2012

Spoon Train lanserer labelet Norgesvenn Records

– Ute i verden finnes det utrolig mye flott musikk. Noen ganger når vi er ute og reiser, oppdager vi band og artister vi tenker at absolutt kunne hatt et stort norsk publikum. Derfor har vi startet labelen Norgesvenn, som skal gi ut gode utenlandske band i Norge. Labelet vil ha kun digitale releaser, distribuert av Phonofile, melder Spoon Train.

– Begrepet Norgesvenn er kanskje mest knyttet til personer og band som Smokie, Horst Tappert og andre som stadig lar seg avbilde i lusekofte i Se & Hør, men med dette utvider vi begrepet og setter i gang med å lage nye norgesvenner, melder Spoon Train videre.

Norgesvenn Records’ første signering er danske Battlekat
Samarbeidet innledes ved at Spoon Train slipper deres debut-EP «05272011-10242011» i Norge den 22. juni. 29. juni kommer Battlekat til Norge og spiller på festivalen Gut Feelings i Oslo.

Battlekat vakte oppsikt i den internasjonale bloggosfæren etter at de la ut et par låter på sin Soundcloud under navnet «Just a number 05272011». Låtene fikk stor oppmerksomhet, og diskusjonen gikk på innflytelsesrike blogger som svenske No Modest Bear, Pitchfork og The Fader om hvem som kunne skjule seg bak det kryptiske navnet.

Battlekat er et særegent elektronisk popband med sterke singler som vil appellere til fans av Austra, Gang Gang Dance og The Knife (her og her) , melder Spoon Train.

På den danske SPOT-festivalen i fjor avslørte bandet at de het Battlekat, og nå er deres debut-EP klar for Norge etter at de har turnert heftig det siste året med visitter på blant annet Roskilde, Ja Ja Ja og som support for YELLE og Handsome Furs.

Første singel ut i Norge er låta «Business», som også har fått en egen norsk video, produsert av APPARATET.

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka hos oss, bare klikk på lenkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter