Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 15. juni 2012

Music Norway erstatter MIC Norsk musikkinformasjon og Music Export Norway

Forbundsleder Renée Rasmussen i Musikernes fellesorganisasjon (MFO)

Kulturdepartementet vil legge ned virksomhetene MIC Norsk musikkinformasjon og Music Export Norway (MEN) og overføre oppgavene til det som skal bli stiftelsen Music Norway.

– Men det er fortsatt mye som er uklart, sier forbundsleder Renée Rasmussen i Musikernes fellesorganisasjon (MFO), og peker på at det aller viktigste er å opprettholde og utvikle servicetilbudet til musikerne og andre brukere, og ivareta de ansattes interesser i den prosessen som nå begynner.

Hun har selv sittet i en arbeidsgruppe som departementet opprettet ved påsketider, for å utrede spørsmålet om å overføre arbeidsoppgavene fra MIC og MEN.

– Jeg har vært enig med departementet om at arbeidet med informasjon om norsk musikk og eksport av norsk musikk nå bør samordnes, og at det i ytterste konsekvens bør samles i én og samme virksomhet, sier Renée Rasmussen. Men hun opplevde at etter hvert som flere i arbeidsgruppen i enkelte delspørsmål trakk andre konklusjoner enn det som åpenbart var ønsket i departementet, så gikk arbeidet tyngre og tyngre.

– Vi ser det aller tydeligst i forbindelse med nettavisen Ballade, som er opprettet av MIC og drives av MIC som ett redaksjonelt uavhengig nyhets- og debattsted for norsk musikkliv. Departementet vil ikke ha med Ballade inn i en ny organisasjon, og er innstilt på å la dette ytterst viktige forumet seile sin egen sjø. Vi kan ikke annet enn å håpe på at det blir mulig å etablere Ballade som frittstående virksomhet og ikke minst som en nettavis med et kritisk blikk på kulturpolitiske disposisjoner.

Et annet stridsspørsmål har vært noteforvaltningen som MIC har drevet, til glede for musikere og komponister i mange, mange år. Nå vil departementet overføre dette arbeidet til Nasjonalbiblioteket. Hvordan det skal ivaretas der, er ennå ikke klart. Ifølge Rasmussen er det av stor betydning for MFO og MFOs medlemmer at tilbudet opprettholdes, at det fortsatt blir åpent og tilgjengelig for alle, og ikke minst at det blir skjermet mot kortsiktige omdisponeringer innenfor Nasjonalbibliotekets tykke vegger.

Det er i det hele tatt mye som overhodet ikke ble diskutert i arbeidsgruppen, og som heller ikke er avklart i departementets pressemelding. MFO stiller opp også i det videre arbeidet, men vi forutsetter samtidig at Kulturdepartementet bidrar med nok penger til å gi Music Norway de utviklingsmuligheter som den nye stiftelsen trenger, sier forbundsleder Renée Rasmussen.

(NTB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.